Ανοίγει ο… δρόμος για την απρόσκοπτη λειτουργία της Καλλιρρόης

Ανοίγει ο… δρόμος για την  απρόσκοπτη λειτουργία της Καλλιρρόης

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με τις αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αφορούσαν στη διαχειριστική ενότητα Μεσσηνίας. Ικανοποιημένος με την απόφαση εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη των αιτήσεων ακυρώσεως που είχαν ασκηθεί στο ΣτΕ, κατά των περιβαλλοντικών όρων της ΣΔΙΤ απορριμμάτων, εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση του Ε’ τμήματος του ΣτΕ είναι απορριπτική και έτσι ξεπερνιούνται ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση εγκαταστάσεων στην περιοχή της διαχειριστικής ενότητας της Μεσσηνίας (Καλλιρρόη Οιχαλίας).

«Απορριπτικές είναι οι αποφάσεις», σημειώνεται συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Περιφέρειας «του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για 4 αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν ασκήσει πολίτες και συλλογικότητες κατά των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες αφορούσαν -κατά βάση- στην υλοποίηση των σχετικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Μεσσηνία)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πάνω εξέλιξη προκάλεσε την ικανοποίηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο κ. Νίκας σε σχετική του δήλωση κάνει λόγο για διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας!

«Με την έκδοση των αποφάσεων αυτών επιβεβαιώνεται η διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας, της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος κατά την υλοποίηση αυτού του σύνθετου έργου», όπως επισημαίνει.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο κ. Νίκας εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας στις αρχές της αειφορίας, η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσσηνία παραμένει άγνωστη, με αποτέλεσμα, μέχρι και σήμερα, τα σκουπίδια του νομού να καταλήγουν σε χωματερές.