Διεκόπη για το Μάρτιο η δίκη για βιασμό ανήλικης στη Μεσσηνιακή Μάνη

Διεκόπη για το Μάρτιο η δίκη για  βιασμό ανήλικης στη Μεσσηνιακή Μάνη

Για τις 6 Μαρτίου διεκόπη χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δίκη 63χρονου για το βιασμό και την κατάχρηση σε ασέλγεια μίας (το 2015) 11χρονης, με την οικογένεια της οποίας διατηρούσε φιλικές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Η δίκη, σε δεύτερο πλέον βαθμό, έχει ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου και χθες αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, ώστε μετά τη διάσκεψη του δικαστηρίου να εκδοθεί η απόφαση.

Ωστόσο, η κακοκαιρία δεν επέτρεψε σε συνήγορο υπεράσπισης να ταξιδέψει από την Αθήνα κι έτσι ζητήθηκε εκ νέου διακοπή της δίκης, με το δικαστήριο να ορίζει νέα ημερομηνία το Μάρτιο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί, όταν δύο χρόνια μετά την αποχώρηση της οικογένειας του κατηγορουμένου από τη Μεσσηνία, το 2017, η μικρή εμπιστεύτηκε τα όσα φρικτά είχε ζήσει μαζί με το μικρότερο αδελφό της σε συγγενικό της πρόσωπο κι ενώ βρισκόταν στην Κρήτη.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος, που διέμενε στη Μεσσηνιακή Μάνη, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών και έχει κριθεί ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του ανηλίκου, απεικόνιση και παρουσίαση πράξεων που αφορούν στη γενετήσια ζωή κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του ανηλίκου και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με παθόντα νεότερο των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση.

Β.Β.