Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ  για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Αναβολή για την επόμενη Τρίτη (4 Απριλίου) πήρε η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της νέας προσφυγής φορέων της Μεσσηνίας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά, για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του ΣτΕ θα γίνει με νέα, αναβαθμισμένη, επταμελή (αντί πενταμελή) σύνθεση.

Η νέα προσφυγή, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί στο ΣτΕ στις 24 Ιανουαρίου, έχει κατατεθεί από 12 φορείς της Μεσσηνίας (μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Απέναντι στους φορείς από τη Μεσσηνία βρίσκονται ενώσεις τυποποιητών, σύλλογοι και επιμελητήρια από άλλες περιοχές της χώρας, όπως η ΠΕΜΕΤΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας και Φθιώτιδας, οι Δήμοι Στυλίδας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη τους προσφυγή οι φορείς από τη Μεσσηνία δικαιώθηκαν στο ΣτΕ, αλλά ήρθε η απόφαση Γεωργαντά να ενεργοποιήσει και πάλι τις προβλέψεις της απόφασης Αποστόλου.