Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή της ταινίας «Ο Εφιάλτης»

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή της ταινίας «Ο Εφιάλτης»

Η ταινία «Ο Εφιάλτης» θα προβληθεί αύριο από τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ενώ θα προλογίσει η Εύη Τσικρικού, ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Θάλπος Καλαμάτας.

[…] Αγγλία, Βικτωριανή εποχή. Μετά τη δολοφονία της θείας της η Πόλα Άλκουιστ (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) στέλνεται στην Ιταλία προκειμένου να ξεχάσει το τραγικό συμβάν (το οποίο μένει ανεξιχνίαστο) και να σπουδάσει μουσική. Τα χρόνια περνούν κι η Πόλα έχει ακολουθήσει τα χνάρια της θείας της κάνοντας επιτυχία στον κόσμο της όπερας. Κάποια στιγμή γνωρίζεται με ένα μουσικό, μεγαλύτερο απ’ αυτήν, τον Γκρέγκορι Αντόν (Σαρλ Μπουαγιέ) τον οποίο ερωτεύεται κι έπειτα παντρεύεται.

Η ευτυχία όμως είναι σύντομη για την Πόλα, καθώς ο σύζυγός της την πείθει να επιστρέψουν στο Λονδίνο και να ζήσουν στο σπίτι της θείας της. Η επιστροφή στο σπίτι σηματοδοτεί και την αλλαγή στη συμπεριφορά του Γκρέγκορι, ο οποίος προφασίζεται λόγους για να την κάνει να φανεί τρελή.

Η Πόλα παραμένει έγκλειστη και μόνη στο τεράστιο αυτό σπίτι με παρέα μια καιροσκόπο υπηρέτρια (Άντζελα Λάνσμπερι), όταν ο Γκρέγκορι φεύγει και την αφήνει μόνη τα βράδια χωρίς να της εξηγήσει το λόγο…

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εφιάλτης – Gaslight

Drama | K-13 | 1944 | USA | 114΄

Σκηνοθεσία: George Cukor

Παίζουν:  Charles Boyer, Ingrid Bergman, Joseph Cotton

21.00 | αμφ. Θ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18