ΑΕ Μάνης – Πάμισος στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

ΑΕ Μάνης – Πάμισος στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας πανηγύρισε η ΑΕ Μάνης, καθώς απέκλεισε με 2-1 τον ΑΟ Κυπαρισσίας στον ημιτελικό αγώνα που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου Αβίας.

Η ΑΕ Μάνης προκρίνεται για δεύτερη σερί σεζόν στο μεγάλο τελικό (πέρυσι γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Πανθουριακό) και θα κοντραριστεί με τον Πάμισο Μεσσήνης. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου και η ημερομηνία διεξαγωγής της θα αποφασιστεί μετά από συνάντηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας με τους δύο φιναλίστ. Μία δίκαιη νίκη – πρόκριση για την ΑΕ Μάνης, στην οποία μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Κουρούπης, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ.

Ο αγώνας εκτός από τα τρία γκολ είχε δύο δοκάρια και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Όσον αφορά στον ΑΟ Κυπαρισσίας που διεκδικεί τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α  Τοπικής κατηγορίας και προερχόταν από ένα εντυπωσιακό σερί θετικών αποτελεσμάτων, στο χθεσινό ματς παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, πάλεψε μέχρι το φινάλε. Κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1, ενώ έχασε και κάποιες καλές ευκαιρίες.

Ο ΑΟΚ στρέφει πλέον την προσοχή του στο πρωτάθλημα και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωσή του, ευελπιστεί σε «στραβοπάτημα» της  Εράνης Φιλιατρών που οδηγεί την κούρσα, για να βρεθεί στην πρώτη θέση.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
7΄  Ο Δημήτρης Κουρούπης ωραία σέντρα, ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος γυριστή κεφαλιά, άουτ.

10΄ Ο Κυριάκος Πουλάκος δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Ίλια Μιτρόφ, αλλά ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.  Υπήρξαν πάντως έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕ Μάνης προς τον κ. Τσαμούρη, ζητώντας πέναλτι.

14΄ Ο Θανάσης Μπακατσέλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι.

16΄ Ο Δημήτρης Μπάλας γυριστή κεφαλιά, μόλις άουτ.

21΄ Ο Κυριάκος Πουλάκος έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο αμυντικό, έδωσε στον Δημήτρης Κουρούπη, ο οποίος προχώρησε και μέσα από την περιοχή με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕ Μάνης.

29΄ Ο Δημήτρης Κουρούπης δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Διονύση Γεωργόπουλου και κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

51΄ ο Δημήτρης Κουρούπης δυνατό σουτ, μόλις άουτ.

56΄ ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Ίλια Μιτρόφ απομάκρυνε, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Λεωνίδα Κυβελίδη και ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης κοντά στη φάση έδωσε το πέναλτι. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κυπαρισσίας, ενώ αποβλήθηκε ο επιθετικός Χρήστος Μπουτσικάκης. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο σπεσιαλίστας Δημήτρης Κουρούπης διαμορφώνοντας το 2-0. Ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Μάνης έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας το δεύτερο γκολ.

72΄ Ο Δημήτρης Καπλάνης ωραία σέντρα, ο Λεωνίδας Κυβελίδης με δυνατή κεφαλιά μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

82΄ Ο Θανάσης Μπακατσέλος έκανε το γύρισμα ο Γιάννης Τζανετέας έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή σε κόρνερ.

83΄ ο Διονύσης Γεωργιόπουλος έκανε τη σέντρα, ο προωθημένος Δημήτρης Καπλάνης διαγώνιο σουτ, άουτ.

90΄ ο Θανάσης Μπακατσέλος εκτέλεσε φάουλ, ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του.

Βοηθοί ήταν οι Παναγιώτης Νικολόπουλος, Κώστας Σωτηρόπουλος, ενώ 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Γιαλλικάρης.

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Πολίμος, Ηλίας Λουκαρέας, Γιάννης Χελάς): Κωνσταντακόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Παν. Πουλάκος, Γουρνάς, Τζανετέας, Γιαννής, Αλεξανδρόπουλος, Μπάλλας, Κυρ. Πουλάκος, Κουρούπης, Μπέρμπερη (75΄ Δουρούμης).

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Δασκαλόπουλος, Γεωργιόπουλος, Καπλάνης, Μιτρόφ, Παν. Μπουτσικάκης, Μαλισόβας, Μπακατσέλος, Χρ. Μπουτσικάκης, Κυβελίδης, Κωνσταντόπουλος, Κατσιώλης.

Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Λεωνίδας Σπάλλας. Παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλης Γεωργακίλας, ενώ γιατρός ο Νίκος Γεωργόπουλος.

  • Μετά τη λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κυπαρισσίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη διαιτητική «τετράδα».
  •  Στην κερκίδα είχαν αναρτηθεί δύο μεγάλα πανό. Το ένα είχε φωτογραφία του αείμνηστου Κώστα Αργυρόπουλου, ενώ το άλλο έγραφε ΑΕ Μάνης.
  • Με το σφύριγμα της λήξης του ημιτελικού η τεχνική ηγεσία, οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες της ΑΕ Μάνης πήγαν στο μνημείο του Κώστα Αργυρόπουλου, φωνάζοντας «Κόλκα», ΑΕ Μάνης.
  • Η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Μάνης όταν πήγαν στα αποδυτήρια έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Με 3άρα μέσα στην Καλαμάτα και έφυγε για τελικό ο Πάμισος
Μπορεί ο Πάμισος να έμεινε εκτός τροχιάς πρωταθληματικού τίτλου, θα έχει όμως την ευκαιρία να διεκδικήσει το φετινό Κύπελλο Μεσσηνίας, απέναντι στην ΑΕ Μάνης. Η ομάδα της Μεσσήνης πέρασε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι προβλεπόταν το εμπόδιο του Πανθουριακού μέσα στην Καλαμάτα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν χθες με 0-3 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με τον Βαγγέλη Κουλόπουλο να ανοίγει από νωρίς (3’, 43’) το δρόμο της νίκης. Την πρόκριση «σφράγισε» στο 72’ ο αρχηγός, Δημήτρης Φιλόπουλος, ενώ δοκάρι είχε ο Άγγελος Μπαστακός από εκτέλεση φάουλ.

Το φιλμ του αγώνα

3’ μετά από δυνατό σουτ του Μπορχάν έξω από την περιοχή, ο Κόκκαλης απέκρουσε δύσκολα και στην επαναφορά ευνοήθηκε ο Κουλόπουλος, στέλνοντας από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μπούνα (0-1)

6’ ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Τόσκα έξω αριστερά, αλλά ο τερματοφύλακας του Παμίσου έκλεισε το πεδίο αποσοβώντας τον κίνδυνο

27’ ο Μπαστακός έπιασε ένα από τα αριστοτεχνικά του φάουλ, εκτελώντας από θέση λίγο έξω από την περιοχή, και περνώντας τη μπάλα πάνω από το τείχος, την έστειλε να χτυπήσει στη ρίζα του κάθετου δοκαριού του Κόκκαλη

29’ από μπαλιά του Μπαστακού, ο Αριστομενόπουλος σούταρε από πλάγια δεξιά, ο γκολκήπερ του Πανθουριακού απέκρουσε με τα πόδια

43’ ο Τυμπλαλέξης από αριστερά, έβγαλε μόνο του τον Κουλόπουλο στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με τον έμπειρο επιθετικό να νικάει για δεύτερη φορά με μακρινό συρτό σουτ τον Κόκκαλη, πετυχαίνοντας το 0-2

48’ γύρισμα από δεξιά του ιδιαίτερα δραστήριου Γιακουμή, αλλά το πλασέ του Σεντεμέντε στην απέναντι πλευρά, με εξουδετερωμένο τον Τόσκα, είναι πολύ κακό

49’ εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας Μπορχάν-Κουλόπουλου, με τον Μπορχάν να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κόκκαλη

72’ ο Φιλόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή διαμορφώνει το τελικό 0-3, σκορπίζοντας τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή

90’+3’ δυνατό σουτ του Βλάχου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Πανθουριακού 

Διαιτητές: Ηλίας Νικολόπουλος, Χ. Γεωργαντάς-Δ. Ταβουλαρέας. 4ος Ηλίας Τσουλάκος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος): Κόκκαλης, Μπούνας (76’ Αγγελόπουλος), Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Σεντεμέντες (72’ Γεωργουλέας), Κουντάνης, Σαρδέλης (72’ Φαββατάς), Ζαχαρόπουλος, Κουρεντζής, Νικολόπουλος, Γιακουμής.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Αντώνης Τσουκαλάς): Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Ντίσα (70’ Χαραλαμπόπουλος), Βλάχος, Τιμπλαλέξης, Κουλόπουλος, Μπορχάν (52’ Παπαδόπουλος), Ρουμελιώτης (44’ λ. τρ. Δεμπεγιώτης)
Χ.Ε.