Εγκρίθηκε από το υπουργείο και το 2ο πρακτικό για την παράκαμψη της Γιάλοβας


Εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Καραγιάννη, και το δεύτερο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού που αφορά στον έλεγχο των δικαιολογητικών του «προσωρινού αναδόχου» για το έργο «Βελτίωσης της 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας)», προϋπολογισμού 37.350.000 ευρώ (με ΦΠΑ), με προαίρεση 3.150.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και κατακύρωση και ανάθεση της σύμβασης στον οικονομικό φορέα «INTRAKAT Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Και Ενεργειακών Έργων».

Εφόσον δεν κατατεθεί προδικαστική προσφυγή, θα προχωρήσει η σύνταξη της σύμβασης και θα σταλεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με την ίδια απόφαση του υφυπουργού έγινε και μείωση του ποσού που είχε δεσμευτεί για το έργο, λόγω της έκπτωσης που επιτεύχθηκε από το διαγωνισμό.

Προχωρά η διαδικασία
Όπως έχει γίνει γνωστό από τη δημοπράτηση του έργου, σε αυτό περιλαμβάνεται δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον ποσό μέχρι 3.150.000 ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο αφορά στα εξής: α) ισόπεδο κόμβο κυκλικής μορφής, β) το σύνολο του παράπλευρου δικτύου και κάθετες οδούς και γ) τη διευθέτηση χειμάρρων (Ρέμα Ξερολάγκαδο, Ρέμα Γιανούζαγα, Ρέμα Ξεριά).

Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών που ζητήθηκαν από την εταιρεία που μειοψήφησε, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου αποφάνθηκε ότι η «INTRAKAT» εκπληρώνει το δικαίωμα και όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς και τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής, τόσο κατά την υποβολή της προσφοράς όσο και κατά την υποβολή των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου, και δε συντρέχουν λόγοι απόρριψης της προσφοράς.

Μείωση δέσμευσης ποσού
Η επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και την ανάθεση της σύμβασης στην «INTRAKAT», η οποία προσέφερε μέση έκπτωση 26% επί του προϋπολογισμού και η συνολική δαπάνη του έργου με το ΦΠΑ θα ανέλθει στα 27.687.360 ευρώ. Γι’ αυτό και τροποποιήθηκε η δέσμευση του ποσού από 40.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σε 30.837.360 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και της προαίρεσης.

Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να κατατεθεί προδικαστική προσφυγή  εντός δέκα ημερών και η προθεσμία αυτή εκπνέει μετά το Πάσχα.

Της Βίκυς Βετουλάκη