Κληροδότημα Χανδρινού στη Νέα Κηφισιά: Οι περίοικοι σε απόγνωση ζητούν λύση τώρα

Κληροδότημα Χανδρινού στη Νέα Κηφισιά:  Οι περίοικοι σε απόγνωση ζητούν λύση τώρα

Στις 20 Μαρτίου το «Θάρρος» ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει με το ακίνητο στη συμβολή των οδών Δειράδων και Σφενδόνης στη Νέα Κηφισιά. Πρόκειται για ακίνητο που έχει περιέλθει στο Δήμο Καλαμάτας από την Αικατερίνη Χανδρινού.

Βούληση της διαθέτριας ήταν το ακίνητο να χρησιμοποιηθεί για την οικονομική υποστήριξη της σπουδάζουσας νεολαίας του Δήμου Καλαμάτας, κάτι που, όμως, δε συμβαίνει εδώ και χρόνια, αφού το κτήριο από το 2005 παραμένει ξενοίκιαστο. Πέραν, δε, του ότι έχει λεηλατηθεί, έχει μετατραπεί σε κρησφύγετο ανομίας.

Μετά το δημοσίευμα του «Θάρρους» υπήρξε μια κινητικότητα στο Δήμο και ύστερα από πολλούς μήνες έφτασε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο η έκθεση δικηγόρου για το μέλλον του κτηρίου, με τη μόνη λύση να είναι η εκποίησή του.

Το παραπάνω, μάλιστα, είχε κάνει γνωστό και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι για το συγκεκριμένο κληροδότημα η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ είχε πει ότι αποτελεί μονόδρομο η διαδικασία εκποίησης του ακινήτου, αφού πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με δεδομένο ότι βρίσκεται εκτός της γεωγραφικής του περιφέρειας.

Χθες επικοινώνησαν μαζί μας ξανά περίοικοι, σημειώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ή, καλύτερα, έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Είναι, δε, αναγκασμένοι ανά δύο μέρες να καλούν την Αστυνομία, η οποία φτάνει στο σημείο, με τους ανήλικους να εγκαταλείπουν το κτήριο τρέχοντας.

Στο εσωτερικό, μας είπαν, λεηλατούν ό,τι έχει μείνει όρθιο, πετούν κροτίδες, ενώ υπάρχουν λογομαχίες με τους περιοίκους.

Οι τελευταίοι, μάλιστα, μας δήλωσαν ότι δεν υπάρχει άλλη ανοχή και ζητούν λύση τώρα.

Από την πλευρά μας, να σημειώσουμε ότι το παρελθόν έχει δείξει ότι για να φτάσουμε στη διαδικασία εκποίησης θα χρειαστούν πολλά χρόνια, κάτι που προφανώς οι περίοικοι δικαίως δεν μπορούν να ανεχτούν, οπότε ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να προβεί άμεσα σε κινήσεις για να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά και τους περιοίκους.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση