«Μορέας Α.Ε.»: Από το 2019 ζητείται παρέμβαση του ΟΣΕ για επικίνδυνη σιδηροδρομική γέφυρα στα Παραδείσια

«Μορέας Α.Ε.»: Από το 2019 ζητείται παρέμβαση του ΟΣΕ για επικίνδυνη σιδηροδρομική γέφυρα στα Παραδείσια

Την άμεση ανάγκη παρέμβασης από τον ΟΣΕ, προκειμένου να αρθεί σοβαρή επικινδυνότητα σε γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής, στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Παραδεισίων στον αυτοκινητόδρομο, η κατάσταση της οποίας φέρεται ως επισφαλής για την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, επισημαίνει η εταιρεία «Μορέας Α.Ε.» με έγγραφό της προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η εταιρεία θίγει σημαντικά προβλήματα δομικής ακεραιότητας στοιχείων της γέφυρας, επισημαίνοντας ότι έκανε την πρώτη ενημέρωση στον ΟΣΕ το Φεβρουάριο του 2019, ενώ έχει ακολουθήσει άλλη μία το Μάρτιο που μας πέρασε, χωρίς ακόμα να έχει γίνει παρέμβαση.

Από το 2019

Στο έγγραφό της η «Μορέας», το οποίο κοινοποιεί και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ, άνω διάβαση του αυτοκινητόδρομου, στη χιλιομετρική θέση 198+640, η οποία δε χρησιμοποιείται πλέον, παρουσιάζει προβλήματα αναφορικά με τη δομική ακεραιότητα συγκεκριμένων στοιχείων της, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο».

Συνεχίζοντας η «Μορέας» σημειώνει ότι από την πλευρά της δεν μπορεί να παρέμβει, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν αποτελεί στοιχείο του έργου παραχώρησης, ενώ τονίζει πως εκ μέρους της έχει ήδη ενημερωθεί η ΟΣΕ Α.Ε. / ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. με δύο σχετικά έγγραφα, τόσο το Φεβρουάριο του 2019 όσο και φέτος, τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο -όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί- «μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει χώρα καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των προβλημάτων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών τους».

Κίνδυνος για το δρόμο

Καταλήγοντας, η «Μορέας» επισημαίνει προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πως πρέπει να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, αναφέροντας ότι «είναι επιβεβλημένη η εκ νέου ενημέρωση των ως άνω εταιρειών και κάθε αρμόδιου φορέα για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών του συγκεκριμένου τμήματος της γέφυρας και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διατήρηση αυτής στην προσήκουσα κατάσταση, για την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου σε σχέση με την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο».