Περί του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος…

Περί του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος…

Μετά 4 χρόνια επιτελικής… απραξίας έρχεται προεκλογικά στην Καλαμάτα ο κ. Μητσοτάκης για την τελετή υπογραφής της σύμβασης του έργου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Ένα έργο που ταλανίστηκε από το διχασμό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη χάραξή του και δοκίμασε τις αντοχές των Μεσσηνίων.

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη του 2019 έγινε η δημοπράτηση του έργου, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και επίλυση του τρόπου χρηματοδότησης του έργου, ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ανοίξει απλά έναν κωδικό χωρίς χρήματα και τρόπο χρηματοδότησης, για απλή προεκλογική χρήση, τότε λίγες μέρες πριν φύγει από την κυβέρνηση.

Και τώρα προσπαθούν προεκλογικά και με παλαιοκομματικές πρακτικές να κρύψουν την τεράστια καθυστέρηση.

Μετά 4 χρόνια η κυβέρνηση του επιτελικού κράτους «βεβαίως βεβαίως» κατάφερε να ολοκληρώσει ένα διαγωνισμό που βρήκε έτοιμο από τους προηγούμενους και με προσωρινό μειοδότη και ενώ δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα οι θιγόμενοι για σημαντικές λεπτομέρειες και τις αποζημιώσεις.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν αμφισβητήσεις και αντιδράσεις σε σχέση με τον τρόπο της διέλευσης του δρόμου από τις σιδηροδρομικές  γραμμές, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε παραπέρα καθυστερήσεις του έργου.

Χαρά Κιουρή
Υποψήφια βουλεύτρια Μεσσηνίας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ