«Βιβλιοδρομίες» Εκπαιδευτηρίων Μπουγά: «Μ’ ένα βιβλίο στον κόσμο ταξιδεύω» για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

«Βιβλιοδρομίες» Εκπαιδευτηρίων Μπουγά: «Μ’ ένα βιβλίο στον κόσμο ταξιδεύω» για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εόρτασαν για ακόμη μια χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με τις Βιβλιοδρομίες. Η γιορτή είχε ως τίτλο «Μ’ ένα βιβλίο στον κόσμο ταξιδεύω» και όπως περιγράφεται: «Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, το βιβλιοπωλείο της πόλης μας “bookmark” και την εταιρεία “Δεσύλλας” καταφέραμε και ταξιδέψαμε σε τόπους μακρινούς τους βιβλιοδρόμους μας μέσα από ιστορίες βιβλίων που είχαμε προτείνει.

Μια μέρα γεμάτη αρώματα βιβλίων που αφορούσε μαθητές Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Μέσα από το βιβλίο “Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας: Μήνυμα στο Μανχάταν” η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη ταξίδεψε τους βιβλιοδρόμους  ξεκινώντας από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Ένα βιβλίο ταξιδιωτικής- γεωγραφικής λογοτεχνίας γεμάτο μυστήριο από τις εκδόσεις “Διόπτρα”.

Μία παρουσίαση με εικόνες και video για την επίδραση και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη μας είχε ο φυσικός Αθανάσιος Μάκιος με τους βιβλιοδρόμους.

Επίσης, όσοι βιβλιοδρόμοι βρέθηκαν στην αίθουσα “Μιλιές” κατάλαβαν τι ρυθμό κρύβουν οι λέξεις μέσα από ένα ποίημα. Ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο και μέσα από την κίνηση και τη μουσική ζωντάνεψαν το ποίημα “Ηλιοβασίλεμα”.

Ο διαγωνισμός προφορικής ανάγνωσης στην αγγλική γλώσσα έδωσε κίνητρα στα παιδιά και με καθαρή και δυνατή φωνή διάβασαν αποσπάσματα βιβλίων από τις εκδόσεις MM publications και Helbing.

Η έμπνευση για τους μικρούς βιβλιοδρόμους του Παιδικού Σταθμού προέκυψε από το βιβλίο “Χαριστική Βιβλιοθήκη” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, του Χατζηπλή Δικαίου και της εικονογράφου Μυρτούς Δεληβοριά από τις εκδόσεις Πατάκη. Τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν και γέλασαν στους μαγικούς ρυθμούς των βιβλίων.

Αφρικανικές ιστορίες άκουσαν οι βιβλιοδρόμοι του Νηπιαγωγείου, αφού πρώτα έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής. Είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα παιχνιδοπαραμύθια μέσα από το καζάνι.

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Πατσιλίβα πραγματοποίησε μια δραδραστική συζήτηση με τους γονείς. Το θέμα άγγιζε την καλύτερη επικοινωνία με το παιδί μας. Απαραίτητα προϋπόθεση γι’ αυτήν την επικοινωνία η σύνδεση με το εσωτερικό παιδί του εαυτού μας, αφού το ανήλικο κομμάτι που ζει πάντα μέσα μας καθοδηγεί τις πράξεις μας.

Η γιορτή μας έκλεισε με κληρώσεις υπέροχων επιτραπέζιων παιχνιδιών από την εταιρεία “Δεσύλλας”, smart watch και αξεσουάρ από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Σύλλογο Γονέων και Φίλων του σχολείου μας.

Του χρόνου θα γιορτάσουμε άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά!».