10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Πλούτος» από τη ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Πλούτος» από τη  ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη παρουσίασε χθες η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Το έργο, που παρουσιάστηκε στο Εκκλησιαστήριο, παρακολούθησαν μαθητές-τριες από το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού, το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο Αριστομένη και το Παπαστράτειο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Κωσταντίνας Κορμά οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά χάρισαν μια υπέροχη παράσταση, η οποία ανταμείφθηκε με το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Όλοι δε οι συντελεστές της έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από την κα Λίνα Καμαρινοπούλου, ιστορικό- αρχαιολόγο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης, Γιώργο Δαβίλλα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, Κοστούμια, μουσική επιμέλεια, χορογραφία: Κωσταντίνα Κορμά

Σκηνικά: Σεσίλ Τόλια

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Δίμιζα

Θεατρική Ομάδα
Καπερνοπούλου Σταυρούλα, Κουμερτάς Ιωάννης, Κουρουκλίδη Σοφία-Αγάπη, Μπιρλή Δαλιδά, Ρούτση Ελένη, Τσίτουρα Γεωργία, Φιλιππόπουλος Γιώργος-Μάριος, Καπερνοπούλου Μαρία, Κωσταντακόπουλος Μάριος, Τσακαλάκου Βασιλική, Αλεβίζου Παρασκευή, Δημητριάδη Φαίη, Δαρώμ Ελένη, Μπεχάι Στογιάνοφ Άρης, Πουλής Αθανάσιος.

«Σχολεία εν δράσει – 1ο Φεστιβάλ των μικρών»
Σήμερα Πέμπτη, 11 Μαΐου, και έπειτα από τρεις εβδομάδες παραστάσεων, το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τα «Σχολεία εν δράσει – 1ο Φεστιβάλ των μικρών». Η δράση επικεντρώνεται στην παρουσίαση αποσπασμάτων έργων αρχαίας ελληνικής κωμωδίας, διάρκειας 20 λεπτών, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός της είναι οι μικροί μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν και να αγαπήσουν το αρχαίο ελληνικό δράμα, να προσεγγίσουν και να μάθουν στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να εκφραστούν θεατρικά.