Αντιδράσεις για βίντεο από ταβέρνα που τηγανίζουν ζωντανά ψάρια

Αντιδράσεις για βίντεο από ταβέρνα που τηγανίζουν ζωντανά ψάρια

Καταγγελία στο ΑΤ Καρπάθου για βασανιστική θανάτωση ζώου, λόγω ενός βίντεο από ταβέρνα, που δείχνει να αλευρώνουν και να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια. Αντιδράσεις από επισκέπτες του μαγαζιού και ντόπιους κατοίκους.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καρπάθου ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, το οποίο προέρχεται από ταβέρνα του νησιού, όπου τηγανίζουν ζωντανά τα ψάρια.

Συγκεκριμένα, το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα η “Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι” και δείχνει έναν άνδρα να αλευρώνει ζωντανά τα ψάρια και στη συνέχεια να τα βάζει στο τηγάνι, κρατώντας τα μέσα στο λάδι με μία τσιμπίδα, ενώ αυτά σπαρταράνε.

“Έτσι αλευρώνουμε εμείς εδώ στην Κάρπαθο τα φρέσκα ψάρια. Σπαρταριστά, της ώρας. Δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του” ακούγεται στο βίντεο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έχει γίνει καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου για βασανιστική θανάτωση ζώου, ενώ, όπως μεταδίδει το Karpathiakanea.gr, έχει σχηματιστεί δικογραφία αν και έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Μετά από την δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, σημειώθηκαν αρκετές αντιδράσεις από επισκέπτες της ταβέρνας και ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι καταδικάζουν την τεχνική μαγειρέματος που ακολουθεί το μαγαζί.

Το κατάστημα δεν έχει απαντήσει επισήμως στις καταγγελίες, ούτε έχει τοποθετηθεί ακόμη δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, ωστόσο έχει “παγώσει” τις κριτικές στη σελίδα του Trip Advisor, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

news247.gr