Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Αν αναλογιστεί κανείς πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα παιδικά βιώματα στη μετέπειτα ενήλικη ζωή του ατόμου, αντιλαμβάνεται ακόμη περισσότερο τη σημασία της ενασχόλησης των παιδιών με ζητήματα που ενθαρρύνουν και καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και απομακρύνουν από τον ανθρωποκεντρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, από φέτος, η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Την ημέρα αυτή, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, θα γιορτάζεται σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και στα σχολεία της ομογένειας στο εξωτερικό μια σειρά από δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών δράσεων, ενημερώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους φιλοξενίας και προστασίας αδέσποτων ή άγριων ζώων, σεμιναρίων για την παροχή πρώτων βοηθειών και φροντίδας σε αδέσποτα ζώα, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων (π.χ. θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων, κ.λπ.).

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις διάφορες μορφές ζωής και την καλλιέργεια της ευαισθησίας για κάθε ζωντανό ον.

Α.Π.