Μήνας γιορτής ο Μάιος για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Μήνας γιορτής ο Μάιος για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Μήνας γιορτής για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας είναι ο Μάιος, λόγω των εγκαινίων του παραρτήματος στην Τριφυλία.

Στο πλαίσιο δε των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία πολλές εκδηλώσεις αυτό το διάστημα, δίνοντας βαρύτητα στην περιοχή της Τριφυλίας.

«Ξεκινήσαμε», σημειώνεται σχετικά, «την Παρασκευή 5 Μαΐου με την κοινή δράση φιλαναγνωσίας, κατά την οποία μεταφέρθηκε το πρόγραμμα που εκπονεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας “Με ανοιχτά βιβλία στη βιβλιοθήκη” στο Παράρτημα Τριφυλίας της βιβλιοθήκης στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Την Κυριακή 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη μητέρα, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, στην κατάμεστη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διάβασαν στη μητρική τους γλώσσα ή σε άλλη γλώσσα που διδάσκουν, ιστορίες με θέμα τη μητέρα.

Την Κυριακή 14 Μαΐου εγκαινιάστηκε το παράρτημα της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας στην Τριφυλία, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Περιφέρειας και τοπικών φορέων, υποψήφιων βουλευτών και της προέδρου του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τόνιας Αράχωβα, η οποία και έκοψε την κορδέλα. Ο αγιασμός τελέστηκε από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου η Λήδα Βαρβαρούση σε συνεργασία με τον κ. Νάσο Μάκιο, παρουσίασε στο Παράρτημα Τριφυλίας το βιβλίο της “ο κύκλος της χαράς, μια ιστορία για την κυκλική οικονομία”, ενώ την Πέμπτη 18 Μαΐου η παρουσίαση έγινε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Πρόκειται για την πρώτη παιδική έκδοση της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας, καθώς  εκδόθηκε αποκλειστικά με δαπάνες της  Βιβλιοθήκης.

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου, οι βραβευμένες δημιουργοί Αργυρώ Πιπίνη (συγγραφέας) και Ίρις Σαμαρτζή (εικονογράφος) παρουσίασαν το βιβλίο τους “είπε ο κήπος…”, στη γεμάτη ασφυκτικά αίθουσα του παραρτήματος της Βιβλιοθήκης στα Φιλιατρά. Η εκδήλωση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Πατάκη και το βιβλιοπωλείο “Αρχονταρίκι”.

Ευχαριστούμε πολύ όσους στηρίζουν το έργο της βιβλιοθήκης».