Πανελλαδική προβολή της Καλαμάτας στο κανάλι της Βουλής

Πανελλαδική προβολή της Καλαμάτας στο κανάλι της Βουλής

Την τιμητική της είχε η Καλαμάτα προχθές στην τηλεόραση της Βουλής. Η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» με τον Χρήστο Μυλωνά έκανε ειδικό αφιέρωμα στην Καλαμάτα, την ιστορία, τις φυσικές ομορφιές, τη σύγχρονη ζωή, τις προοπτικές και, φυσικά, την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοσή της. Στην εκπομπή μίλησε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ έλαβαν μέρος ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο πρόεδρός του  Παναγιώτης Μασουρίδης και ο χοροδιδάσκαλος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος. Οι ερμηνευτές: Γιώτα Κόκκορη, Λεωνίδας Σταρόγιαννης και Χαρίκλεια Βλαχάκη. Οι μουσικοί: Νίκος Τσίπας, Σωτήρης Κόκκορης, Θανάσης Καρανάσιος, Παναγιώτης Ρουσάκος, Χρήστος Λαδάς, Βασίλης Κόνιαρης, Γιώργος Κλάδης και Βασίλης Αδαμόπουλος.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή του μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, της Βικτωρίας Καρέλια, της Ξένης Αραπογιάννη, του Μιχάλη Αντωνόπουλου και του Χρήστου Κοτσωνή.

Από την εκπομπή εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν στα γυρίσματά της και ιδιαίτερα στο Δήμο Καλαμάτας και το δήμαρχο. Την αρχισυνταξία – έρευνα – παρουσίαση είχε ο Χρήστος Μυλωνάς, τη σκηνοθεσία ο Σπύρος Λαμπρόπουλος και την παραγωγή ο Παναγιώτης Κακαβιάς.