Παρουσιάζεται η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Παρουσιάζεται η μονάδα  διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Πρόσκληση στους δημάρχους της Μεσσηνίας απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να τους γίνει επίσημη παρουσίαση -σήμερα- της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Η παρουσίαση της εν λόγω μονάδας, που θα διαχειρίζεται απορρίμματα των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί και σε αυτή έχουν κληθεί από τον περιφερειάρχη οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, όπως και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, Σταύρος Αργειτάκος.

Σε τελευταίες του δηλώσεις για τη μονάδα διαχείρισης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε σχολιάσει: “Προφανώς και θα έπρεπε να είναι οι όροι και οι διαδικασίες καλύτερες. Όπως έχω πει πολλές φορές, όμως, το μόνο που μπορεί να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων είναι η κεντρική διαχείριση.

Κι εμείς πιστοί στις δεσμεύσεις μας με το που ξεκίνησε η Μονάδα, φέραμε τα απορριμματοφόρα μας. Από αρχές Ιουνίου θα μεταφέρουμε το σύνολο των απορριμμάτων μας. Μέλημά μας τώρα και χρέος μας πώς θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τη Μαραθόλακκα, που έχει σηκώσει τόσο μεγάλο φορτίο για την πόλη μας τα τελευταία 13 χρόνια”.