Σύλληψη 6 νεαρών σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία για κλοπή και απόπειρα κλοπής

Σύλληψη 6 νεαρών σε Καλαμάτα και  Κυπαρισσία για κλοπή και απόπειρα κλοπής

Έξι νεαροί, ανάμεσά τους και δύο ανήλικες, συνελήφθησαν από την Αστυνομία σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία.

Στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της Τρίτης, ένας 18χρονος κι ένας 22χρονος έκοψαν περίφραξη από αγρόκτημα στην Καλαμάτα και παραβίασαν δύο μικρές αποθήκες. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο νεαρούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Κυπαρισσία, τέσσερις νεαροί, ένας 20χρονος, μια 18χρονη, μια 17χρονη και μια 15χρονη, αφαίρεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης από το κατάστημα-σουπερμάρκετ Lidl διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας 710 ευρώ. Οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές από υπάλληλο, η οποία τους σταμάτησε και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας έφτασαν στο σημείο και στην κατοχή των νεαρών βρέθηκαν τα προϊόντα και επιστράφηκαν στο κατάστημα.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανήλικες, η 17χρονη και η 15χρονη, δεν είχαν προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη τρία άτομα, γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους, οι οποίοι όμως δεν εντοπίσθηκαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Τέλος, το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συνελήφθη ένας 35χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, 0,6 γραμμαρίων χασίς, η οποία κατασχέθηκε.