Δ.Σ. Μεσσήνης: Εντάσεις για θέματα της επικαιρότητας με Γ. Τσώνη να ξεφεύγει

Δ.Σ. Μεσσήνης: Εντάσεις για θέματα της επικαιρότητας με Γ. Τσώνη να ξεφεύγει

Το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με την ένταση για ακόμα μια φορά να μη λείπει, αφού δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για θέματα της επικαιρότητας, ενώ ο Γ. Τσώνης «ξέφυγε», ξεπερνώντας αυτή τη φορά τις φραστικές επιθέσεις.

Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε ήταν από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και είχε να κάνει με την επίθεση που δέχθηκαν δημοτικοί αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Τσερπές ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό, με την ανασφάλεια στην πόλη της Μεσσήνης να κυριαρχεί, ενώ θέλησε ακόμα να μάθει τι γίνεται με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο που είχε ανακοινωθεί αλλά δε φαίνεται να υλοποιήθηκε.

Ο επόμενος που ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό ήταν ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, αναφερόμενος στην πτώση στύλου στην κάτω πλατεία, που είχε ως αποτέλεσμα ένα αγόρι να τραυματιστεί.

Απαντώντας στα δύο παραπάνω, ο δήμαρχος Μεσσήνης ξεκίνησε από το συμβάν με το στύλο φωτισμού,  λέγοντας πως διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί γιατί συνέβη αυτό και πλέον περιμένει το πόρισμα.

Στον Τάσο Τσερπέ, είπε ότι δεν έχει πεδίο αντιπολίτευσης και έτσι επαναφέρει τα ίδια θέματα, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση δυσαρεστεί και τον ίδιο, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος ένα περιστατικό να μετατρέπεται σε μείζον θέμα, κάτι που κάνει κακό στην εικόνα του Δήμου.

Ανέφερε ακόμα ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν παντού, με τους πολίτες να κρίνουν στις εκλογές το ποιος έχει αποτελεσματικότητα. Πρόσθεσε δε ότι ποτέ δε δεσμεύτηκε ότι θα λύσει το ζήτημα της παραβατικότητας, αφού αυτό δε λύνεται, αλλά στόχος του είναι να περιοριστεί και να φτάσει σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Ο Γιάννης Λάσκαρης με τη σειρά του ζήτησε ενημέρωση για τη Δημοτική Αστυνομία, τον εξοπλισμό που, όπως έχει γίνει γνωστό, αλλάζει, καθώς και για την ενίσχυση της. Επίσης, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του ναυαγίου της Πύλου, αίτημα που έγινε δεκτό από το προεδρείο.

Τελευταίος πήρε το λόγο πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος θέλησε να απαντήσει, όπως είπε, σε θέμα προηγούμενου συμβουλίου που αφορούσε στην πλατεία στο Στρέφι, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για «πολιτική απατεωνιά», ενώ πρόσθεσε ότι πουλάει παραμύθι και ότι τα ψέματα τελείωσαν.

Όσον αφορά στο περιστατικό με το στύλο, είπε ότι μπορεί μεν ένα ατύχημα να συμβεί, όπως είχε συμβεί και επί της δικής του θητείας, αλλά σημασία έχει η ευαισθησία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, αφού όταν συνέβη στη δική του, έτρεξε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι, ενώ στην αρχή δημοσιεύσαν τα του περιστατικού, στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Τέλος, ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του καθηγητή Πέτρου Θέμελη σχετικά με το νέο μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, με τον Γιώργο Τσώνη να ρωτάει τη Δημοτική Αρχή αν οι θέσεις του καθηγητή τους αγγίζουν.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η άποψη του καθηγητή τον δικαίωσε, ενώ θέλησε να μάθει αν η Δημοτική Αρχή μίλησε με τον Πέτρο Θέμελη πριν παραχωρήσει το χώρο του Δήμου που προοριζόταν για στάθμευση, προκειμένου να γίνει το μουσείο.

Κλείνοντας εξέφρασε φόβο που είχε εκφράσει και στο παρελθόν, ότι η αποζημίωση του εργολάβου που έκανε το έργο του πάρκινγκ και πλέον σταμάτησε, δε θα είναι αυτή που ορίζει ο νόμος, αλλά θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Απαντώντας στα παραπάνω ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι θα ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα για τον Γιώργο Τσώνη αν δεν είχε διατελέσει δήμαρχος. Όπως είπε, μιλάει για το Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, αλλά επί 4,5 χρόνια δεν είχε κάνει τίποτα για το θέμα.

Όσο για τη θέση του Πέτρου Θέμελη, απάντησε ότι, όταν έπεσαν οι υπογραφές, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, ο καθηγητής ήταν παρών.

Σχετικά με το ατύχημα, ρώτησε το πρώην δήμαρχο Μεσσήνης τι ρόλο παίζει και αν θα τον ρωτούν με ποιον θα μιλάνε.

Για το Στρέφι, του είπε ότι λέει ψέματα, ενώ είχε προηγηθεί παρέμβαση του Γιάννη Μπρατσιάκου, ο οποίος είχε προκαλέσει τον τέως δήμαρχο να καταθέσει τα έγγραφα που είχε φέρει μαζί του στο προεδρείο, για να γραφούν στα πρακτικά. Κι όπως του εξήγησε, αν δεν το κάνει αυτό, είναι σαν να μην υπάρχουν.

Η απάντηση του δημάρχου, σε συνδυασμό με αυτά που είχε πει ο Γιάννης Μπρατσιάκος, οδήγησαν τον Γιώργο Τσώνη σε μια κίνηση που «πάγωσε» την αίθουσα, αφού κατευθύνθηκε προς το μέρος του Γιάννη Μπρατσιάκου και του πέταξε τα έγγραφα.

Ευτυχώς, η ψυχραιμία του κ. Μπρατσιάκου αποσόβησε τα χειρότερα, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου να δεσμεύεται ότι από την επόμενη συνεδρίαση θα τηρείται ο κανονισμός σχετικά με το χρόνο που θα έχει ο κάθε σύμβουλος, κάτι που τις περισσότερες φορές δε συμβαίνει.

Αφού ο δήμαρχος Μεσσήνης ολοκλήρωσε και κάπως τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος πήρε το λόγο, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του Πέτρου Θέμελη είναι απόψεις, ενώ πρόσθεσε ότι ο καθηγητής είναι μια σπουδαία προσωπικότητα, αλλά το τι θα γίνει με το θέμα του μουσείου δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις και ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων σε ήρεμο κλίμα.


Καλό θα είναι ο κ. Τσώνης να είναι περισσότερο προσεκτικός
Δε θα κρίνουμε τη συμπεριφορά του κ. Τσώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού αυτό είναι καθαρά δικό του θέμα. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση φέρει ξεκάθαρα το προεδρείο, που δεσμεύτηκε ότι η όλη κατάσταση θα αλλάξει και θα τηρείται, επιτέλους, ο κανονισμός.
Απλά εμείς, ως «Θάρρος», θέλουμε να του κάνουμε γνωστό ότι ποτέ δεν «κατεβάσαμε» το δημοσίευμα για το ατύχημα με το στύλο, κάτι που, όπως είπε, έκαναν όλα τα Μέσα. Οπότε καλό θα είναι πριν αναφέρει κάτι στο Σώμα να το έχει ελέγξει και να είναι περισσότερο προσεκτικός.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση