Ενημέρωση αγάπης στο ΚΕΦΙΑΠ από το Φιλοζωικό Καλαμάτας

Ενημέρωση αγάπης στο ΚΕΦΙΑΠ από το Φιλοζωικό Καλαμάτας

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης  στο Ανατολικό Κέντρο επισκέφτηκε προχθές η εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, Ρενάτα Γκούζου. Τα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ και το προσωπικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον αξιολάτρευτο «Σκίουρο», παίρνοντας και χαρίζοντάς του στοργή, όπως και να παρακολουθήσουν βίντεο με περιβαλλοντικό-φιλοζωικό περιεχόμενο. 

Η κα Γκούζου χάρισε στο κέντρο αποκατάστασης το βιβλίο που έχει επιμεληθεί η ίδια με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό… τα παιδιά και το βουνό», εμπνευσμένο από τον Ταΰγετο.

Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης απονεμήθηκαν στα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ ατομικά διπλώματα με τον τίτλο του ήρωα-προστάτη των ζώων.

Η υπενθύμιση του μηνύματος «δεν εγκαταλείπουμε τα ζώα μας» βρήκε γόνιμο έδαφος, αφού όλοι στο ΚΕΦΙΑΠ γνωρίζουν ότι τα ζώα μας είναι μέλη της οικογένειάς μας και τα προσέχουμε, αφού αυτό κάνουν με τον  Μάκη, το γατάκι-μασκώτ του κέντρου.

Φωτο: κανάλι πάμισος

Η πρακτική «βούλωσε-ξεβούλωσε-μπάζωσε»

καλά κρατεί στον ΓΟΕΒ Πάμισος-φράγμα Άριος

Μόλις πριν από λίγες μέρες γράφαμε για την ανάγκη ριζικού καθαρισμού στον παραποτάμιο δρόμο του Παμίσου που οδηγεί από τη Μεσσήνη στο φράγμα του Άριος, επισημαίνοντας ότι η ήπια παρέμβαση με γκρέιτερ δεν αρκεί, καθώς η συσσώρευση λάσπης και μπαζών δεκαετιών έχει δημιουργήσει εκατέρωθεν ψηλά αναχώματα, ανακυκλώνοντας το πρόβλημα.

Μικρή απόδειξη ότι πάλι χθες το αρδευτικό κανάλι «φράκαρε», αναγκάζοντας τους υπευθύνους του ΓΟΕΒ σε επείγουσα παρέμβαση με εκσκαφέα. Η πρακτική «βούλωσε-ξεβούλωσε-μπάζωσε» δε συμφέρει και δεν τιμά κανέναν.

Ας το δουν, επιτέλους, σοβαρά και κατά προτεραιότητα οι αρμόδιοι, γιατί ο κόσμος έχει, και δικαιολογημένα, αγανακτήσει.

Χ.Ε.