Εντυπωσιακός παρά τα λάθη ο λουλουδένιος περίπατος

Εντυπωσιακός παρά τα λάθη ο λουλουδένιος περίπατος

Ώρα να επιστρέψουν τα Ανθεστήρια…

O λουλουδένιος περίπατος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην οδό Αριστομένους, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρού.

Εκατοντάδες μικροί μαθητές σχολείων, ΚΔΑΠ και συλλόγων παρέλασαν από την κεντρική πλατεία έως το Πατινάζ του Πάρκου ΟΣΕ, όπου και ακολούθησε μια μεγάλη γιορτή.

Η συμμετοχή, τα χαμόγελα και ο παλμός έδειξαν ξεκάθαρα ότι έφτασε η ώρα να επιστρέψουν στην Καλαμάτα τα Ανθεστήρια, μια εκδήλωση με πραγματική ταυτότητα, που είχε συνδεθεί με την πόλη.

Σίγουρα στην παρέλαση της Κυριακής έγιναν αρκετά λάθη, όπως η επιλογή της ώρας, με τους συμμετέχοντες να βρίσκονται για ώρες στον ήλιο, ενώ άλλα παιδιά δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, αφού ήταν στις παραλίες, όπως και κόσμος που μπορεί να ήθελε να παρακολουθήσει, δε θα έχανε το μπάνιο του για αυτό.

Επίσης, η διαδρομή για την παρέλαση ήταν μικρή και ειδικά πριν από το τέλος δημιουργήθηκε πρόβλημα με την αναμονή, ενώ, τέλος, το Πατινάζ αποδείχθηκε μικρό για τον όγκο των συμμετασχόντων μαζί με τους συνοδούς τους.

Σίγουρα, πάντως, ήταν μια καλή ευκαιρία για να φανεί ότι η πόλη μπορεί και πρέπει να υποστηρίξει όλο αυτό.
Π.Μπ.