Επίσκεψη Ανδρέα Τσουκαλά στην Τριφυλία

Επίσκεψη Ανδρέα Τσουκαλά στην Τριφυλία

Τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ανδρέας Τσουκαλάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αντικείμενα εργασιών της Υπηρεσίας.

Ακολούθησε ενημέρωση στα κέντρα παραγωγής καρπουζιών και τομάτας στην Τερψιθέα, τα Φιλιατρά και τον Αγρίλη, συνοδευόμενος από το διευθυντή της ΔΑΟΚ κ. Παρασκευόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, ως γνωστόν, καλλιεργούνται 5.500 στρέμματα και παράγονται ετησίως περίπου 40.000 τόνοι καρπουζιών, ενώ οι εξαγωγές τους σε Ευρώπη και τρίτες χώρες ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, επισκέφθηκε υπαίθριες καλλιέργειες, θερμοκηπιακές μονάδες και πειραματικούς αγρούς και παρακολούθησε τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου για την έκδοση πιστοποιητικού ποιοτικού ελέγχου εξαγωγής καρπουζιών. Παράλληλα, συζήτησε με τους παραγωγούς τα προβλήματα της αύξησης των τιμών των λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων, αλλά και της έλλειψης εργατικού δυναμικού, για τη συλλογή και συσκευασία-τυποποίηση των οπωροκηπευτικών.

«Η δυναμική των εξαγωγών της Τριφυλίας είναι αναμφισβήτητα σημαντική για την αγροτική οικονομία της περιοχής, και αποτελεί ευχάριστη διαπίστωση ότι ο διευθυντής κ. Παρασκευόπουλος και το προσωπικό της ΔΑΟΚ Τριφυλίας βρίσκονται δίπλα στον παραγωγό» όπως σημείωσε σχετικά.