ΚΚΕ Μεσσηνίας: Ομιλία Νίκου Κουτουμάνου στα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Ομιλία Νίκου Κουτουμάνου στα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας

Ομιλία στα συνεργεία τυ δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Νίκος Κουτουμάνος.

Ο κ. Κουτουμάνος δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Να μην αποδεχθεί κανένας ως “κανονικότητα” το συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες. Η οργή και αγανάκτηση που επικρατεί, να γίνει δύναμη για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ, που δεν δεσμεύεται απ’ τις οδηγίες και τα μέτρα των ΕΕ, ΝΑΤΟ, FRONTEX και άλλων μηχανισμών τους, όπου με τη συνολική δράση τους οδήγησαν και στο τελευταίο πολύνεκρο ναυάγιο, ως νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Η εκατόμβη των νεκρών, δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο έγκλημα. Έτσι μόνο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Ήταν ένα πλοίο που κινούταν για μέρες στη Μεσόγειο, εντοπίστηκε και υπάρχουν ερωτηματικά και σε σχέση με την αποτελεσματικότητα όλων αυτών των μηχανισμών, για το αν και κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις ανάγκες”, ανέφερε σχολιάζοντας:

Θέτουμε αυτά τα ζητήματα σημειώνοντας ότι αποτελούν και κριτήριο ψήφου. Δεν είναι αθώα η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της όπως και της Ελλάδας διαχρονικά, διότι έχει ανοίξει και η συζήτηση για τη νέα μεταναστευτική πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν χαρακτηρίσει ασφαλή χώρα την Τουρκία, με αποτέλεσμα μόνο σε αυτή να εγκλωβίζονται εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ έχουν κάνει προσπάθειες να χαρακτηριστούν έτσι και χώρες της βόρειας Αφρικής. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ αυτών των χωρών και της ΕΕ, όπως αυτής του 2016 με την Τουρκία επί ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίζουν όλον αυτόν τον κόσμο με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραδίδονται ουσιαστικά στους διάφορους διακινητές και τα κυκλώματά τους με κίνδυνο τις ζωές τους”.

Να μην δείξει κανένας ανοχή στην πολιτική ΕΕ, ΝΑΤΟ, ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που γεννούν φτώχεια, πολέμους, επεμβάσεις όπου γης, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη ΝΑΤΟϊκή βάση, εμπλέκοντας την σε σοβαρούς κινδύνους όπως και το λαό της, στα πλαίσια και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών”.