Μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα οι 60 μετανάστες – Συνελήφθησαν 4 διακινητές

Μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα οι 60 μετανάστες – Συνελήφθησαν 4 διακινητές

Επόμενος σταθμός των 60 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό 27 ν.μ. ΝΔ του Ακρωτηρίου Ταίναρου και μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι η δομή της Μαλακάσας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι δύο λεωφορεία της Αστυνομίας έφτασαν στην πόλη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το νέο τους ταξίδι προς το άγνωστο.

Όσον αφορά στους διακινητές, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης για να απολογηθούν, απ’ όπου και πήραν προθεσμία. Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράκ και δύο υπηκόους Μαρόκου, ηλικίας 28, 28, 36 και 53 ετών.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι παραπάνω είχαν ενεργό ρόλο στη μεταφορά των υπολοίπων, αποτελώντας μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας.

Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.

Μάλιστα, η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως και τη συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Έρευνες
Στο μεταξύ, συνεχίσθηκαν και χθες οι έρευνες διάσωσης, στα διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, επιχειρούσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού, χωρίς όμως νεότερο αποτέλεσμα.
Π.Μπ.