“Σπαρτιάτες”: Το κόμμα έκπληξη που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή- Ποιος είναι ο αρχηγός του

“Σπαρτιάτες”: Το κόμμα έκπληξη που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή- Ποιος είναι ο αρχηγός του

Τη μεγαλύτερη έκπληξη των σημερινών εκλογών πραγματοποίησαν οι “Σπαρτιάτες”, το ακροδεξιό κόμμα που στήριξε το καταδικασμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, οι “Σπαρτιάτες” θα καταφέρουν να ξεπεράσουν άνετα, όπως φαίνεται, το όριο του 3%, πετυχαίνοντας μία επίδοση που μέχρι πριν ένα μήνα φάνταζε αδύνατη. Με βάση το τελευταίο exit poll, με την ενσωμάτωση στο 80%, το κόμμα κινείται στα ποσοστά από 4%-6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι πρόσφατα χαμηλότερα ποσοστά.

Ποιος είναι ο αρχηγός του κόμματος
Ο Βασίλης Στίγκας ήταν πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, ενώ κοντά στο 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Έπειτα από την αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ, έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί σε κάποιον σχηματισμό, μέχρι που τη δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό. Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα “Σπαρτιάτες”. Το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.

Στις σημερινές εκλογές πήρε κανονικά μέρος έχοντας και την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος μετά τον αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων “Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία” στον οποίο θα μετείχαν μέλη του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες, δήλωσε πως θα στηρίξει το κόμμα αυτό και κάλεσε και το κοινό του σε στήριξη του κόμματος των “Σπαρτιατών”.

Πηγή: thetoc.gr