Τίτλοι τέλους για τη Μαραθόλακκα στις 5 Ιουνίου

Τίτλοι τέλους για τη  Μαραθόλακκα στις 5 Ιουνίου

Με δικά του μέσα και προσωπικό θα μεταφέρει ο Δήμος Καλαμάτας τα απορρίμματά του προς τη Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη. Αυτό επιβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με εργαζομένους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων στα συνεργεία του Δήμου.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, ανέφερε σχετικά: «Από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το Δήμο Καλαμάτας, καθώς θα σταματήσουν απορριμματοφόρα να πηγαίνουν στη θέση Μαραθόλακκα. Η Μαραθόλακκα που υποστήριξε την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου, η πολύπαθη Μαραθόλακκα, θα σταματήσει πλέον να λειτουργεί. Είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε ένα διαγωνισμό μεταφοράς των απορριμμάτων -που είχε μεγάλο κόστος-, ωστόσο διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ενδεχομένως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και μόνοι μας, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια όλο το στόλο των απορριμματοφόρων του.  Θα τα καταφέρουμε, άλλωστε γι’ αυτό είχα και μια συνάντηση με τους εργαζομένους, τους οδηγούς του Δήμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου βρίσκεται ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία, μέσω του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και το σύνολο των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.