Α. Διαμαντοπούλου: Η Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είχε πιθανότητες να λειτουργήσει

Α. Διαμαντοπούλου: Η Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είχε πιθανότητες να λειτουργήσει

“Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση ή το ότι  θα αφεθούν τα Πανεπιστήμια στην τύχη τους”, συνεχίζει η πρώην υπουργός Παιδείας.

πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σχολίασε τους «τίτλους τέλους» της πανεπιστημιακής αστυνομίας που προανήγγειλε, επί της ουσίας, το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

«Η Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είχε πιθανότητες να λειτουργήσει. Είχα εξηγήσει τους λόγους μέσα από την εμπειρία μου ευχόμενη ταυτόχρονα να κάνω λάθος», έγραψε η κ. Διαμαντοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση ή το ότι θα αφεθούν τα πανεπιστήμια στην τύχη τους. Η απάντηση βρίσκεται στο αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας των ΑΕΙ και στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις πράξεις βίας, καταστροφής και τραμπουκισμών. Τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης πρέπει να συνεργαστούν ώστε να υπάρξει αποτελεσματική φύλαξη», καταλήγει. 

Ο κ. Μηταράκης είχε γνωστοποιήσει το πρωί, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται προς τον πλήρη επανασχεδιασμό του ρόλου, αλλά και της μορφής της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην φύλαξη στα Πανεπιστήμια, δήλωσε μεταξύ άλλων: «δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε.

«Θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων», πρόσθεσε ο υπουργός.