Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Tελικά, ποιος, ο ρόλος της;

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Tελικά, ποιος, ο ρόλος της;

Στο περιστατικό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα φοιτητών απέκλεισε καθηγήτρια για 2,5 ώρες στο γραφείο της λόγω αρνητικής βαθμολόγησής τους, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας χθες το πρωί στο σταθμό των «Παραπολιτικών».

Το οξύμωρο στα λεγόμενά του, όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για το συμβάν, αλλά και την εξέλιξή του, ήταν ότι «δεν υπήρξε ειδοποίηση για να παρέμβουν» (παρά την ύπαρξη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ στο χώρο του ΑΠΘ)!

Θα ήταν αναμενόμενη μια τέτοια απάντηση, εάν τα προηγούμενα τρία και πλέον χρόνια δεν είχε προηγηθεί κινητοποίηση για την ένταξη και τις επερχόμενες «περιπολίες» του συγκεκριμένου σώματος μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, προκειμένου να προλαμβάνουν και να καταστέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Τελικά, θα μάθουμε κάτι νεότερο για το ρόλο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ως προς την ουσία του εν λόγω μέτρου, ή θα πρέπει να αρκεστούμε στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όταν δήλωνε ότι η ενίσχυσή της ήταν αδιαπραγμάτευτη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ως προτεραιότητά μας την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών και υλοποιούμε το νόμο που ψήφισε η Βουλή, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση γύρω από αυτό»…

Χρ.Μ.