Θεοδωρικάκος: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία»

Θεοδωρικάκος: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία»

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω γιατί αυτή δεν είναι μια κομματική επιλογή, είναι η φωνή της λογικής», δήλωσε μεταξύ άλλων

Σχετικά με το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μίλησε σήμερα το πρωί στον Ρ/Σ των Παραπολιτικών, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αποφασισμένοι για πλήρη τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η μέση ελληνική οικογένεια πληρώνει πάρα πολλά χρήματα για να στηρίξει τα παιδιά της να μπουν στο πανεπιστήμιο και να έχουν καλύτερες προοπτικές στη ζωή τους. Δεν γίνεται να διαλύονται τα πανεπιστήμια επειδή κάποιοι μπαχαλάκηδες έχουν δει διαφορετικά τη θέση τους με τα πανεπιστήμια και τη ζωή. Είμαστε αποφασισμένοι ότι θα υπάρχει πλήρης τάξη στα πανεπιστήμια, αυτό γίνεται σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, υπογράμμισε ότι το εν λόγω σώμα που θα συγκροτήσει τη σχεδιαζόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι νέοι αστυνομικοί, οι οποίοι εκπαιδεύονται στις σχολές της Αστυνομίας στη Θράκη. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος για τους εκπαιδευόμενους, «είναι 400 αγόρια και κορίτσια που σχεδόν στο σύνολό τους έχουν σπουδάσει σε ελληνικά πανεπιστήμια, και απλώς θα επιστρέψουν να συνδράμουν το έργο της ασφάλειας στα ίδια τους τα πανεπιστήμια, όπου υπάρχουν προβλήματα».

Η απόφαση του ΣτΕ

Σε ότι αφορά στις αποφάσεις του ΣτΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, γιατί εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας του σχετικού νόμου».

«Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, καθώς αυτό περιλαμβάνει και την υποχρέωση  να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια και σε αυτή ερχόμαστε να συνδράμουμε», ανέφερε κλείνοντας.