Μηταράκης: Τέλος η πανεπιστημιακή αστυνομία -Στους πρυτάνεις περνάει η φύλαξη των ΑΕΙ

Μηταράκης: Τέλος η πανεπιστημιακή αστυνομία -Στους πρυτάνεις περνάει η φύλαξη των ΑΕΙ

Η αστυνομία των Πανεπιστημίων καταργείται και οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς μετά από απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ουσιαστικά το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει στους πρυτάνεις.

Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες, στο υπουργείο ανέφερε το σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της πανεπιστημιακής αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στην ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών.
«Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών. Έθεσε ως προτεραιότητες:

  • την αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας
  • Τα ζητήματα εφηβικής παραβατικότητας
  • Την προστασία του Πανεπιστημιακοί άσυλου

Τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Νότης Μηταράκης είχε κρατήσει αποστάσεις για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο κ. Μηταράκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην φύλαξη στα Πανεπιστήμια, είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr