Ελεύθεροι οι νεαροί από Καλαμάτα και Μεγαλόπολη που πλακώθηκαν στο ξύλο

Ελεύθεροι οι νεαροί από Καλαμάτα  και Μεγαλόπολη που πλακώθηκαν στο ξύλο

Μια ασήμαντη αφορμή κι ένα σπρώξιμο, μεταξύ νεαρών από την Καλαμάτα και τη Μεγαλόπολη, ήταν η αφορμή για σοβαρή σύρραξη – συμπλοκή που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της παραλίας στην Καλαμάτα τα ξημερώματα της Κυριακής, από την οποία τέσσερα άτομα κατέληξαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με το ένα που είχε σοβαρότερα τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα να εξέρχεται χθες.

Επτά άτομα συνελήφθησαν, τέσσερα εκ των οποίων είναι οι τραυματίες, και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας και αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ θα παραπεμφθούν σε ρητή δικάσιμο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν – κατά περίπτωση -είναι συμπλοκή, απλή σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Από ένα σπρώξιμο
Η ένταση μεταξύ των νεαρών ξεκίνησε σε κέντρο διασκέδασης λόγω κάποιων κουβεντών που αντάλλαξαν κι ένα σπρώξιμο. Αυτή, όμως, δεν άργησε να μεταφερθεί έξω από το κέντρο διασκέδασης και να μετατραπεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε συμπλοκή.

Τέσσερις νεαροί τραυματίσθηκαν και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα δύο 25χρονοι και δύο αδέλφια 22 και 25 ετών, όλοι από τη Μεγαλόπολη. Άπαντες πήραν εξιτήριο.

Επίσης, συνελήφθησαν άλλος ένας 25χρονος από τη Μεγαλόπολη, ένας 19χρονος κι ένας 18χρονος από την Καλαμάτα, ενώ ένας 28χρονος Καλαματιανός, υπάλληλος του κέντρου διασκέδασης, αναζητείται από τις Αρχές.

«Δέχθηκαν επαγγελματικά χτυπήματα»
Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν, ο δικηγόρος των τεσσάρων κατηγορουμένων από τη Μεγαλόπολη, Χάρης Μάραντος, τόνισε στο «Θάρρος»: «Οι εντολείς μου αφέθηκαν ελεύθεροι και έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μεταβούν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου θα τους γίνουν και οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια η σοβαρότητα των τραυμάτων που φέρουν.

Να τονίσω πως δέχθηκαν χτυπήματα από πλήθος ανθρώπων, τόσο εντός του καταστήματος που διασκέδαζαν όσο και εκτός αυτού, όπου προπηλακίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Η επίθεση δεδομένα, εκτός από αναίτια, είναι και άνανδρη και για αυτόν το λόγο οι εντολείς μου, μου δήλωσαν εξ αρχής ότι επιθυμούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

Η εντολή η οποία έχω λάβει είναι σαφής και επιθυμούν να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθέναν.

Τέλος, θεωρώ πως εν τέλει οι κατηγορίες θα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς από τύχη και μόνο δε θρηνήσαμε κάποιο θύμα από τα «επαγγελματικά» χτυπήματα που δέχθηκαν τα παιδιά, ακόμα και όταν ήταν στο έδαφος, μη έχοντας τις αισθήσεις τους».

Της Βίκυς Βετουλάκη