Καλλιρρόη: Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις και διαμαρτύρονται για δυσοσμία

Καλλιρρόη: Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις  και διαμαρτύρονται για δυσοσμία

Συγκέντρωση κατοίκων κατά σκουπιδοεργοστασίου

Τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά της λειτουργίας του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων με ΧΥΤΥ, στη θέση «Όνι» της Καλλιρρόης, υπογράμμισαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Καλλιρρόης.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για όσα έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα και ποια είναι η δικαστική εξέλιξη από τις ενέργειες που έχουν γίνει. Πάντως, πολλοί από τις γύρω περιοχές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για δυσοσμία από την περιοχή του ΧΥΤΥ που συγκεντρώνονται τα σκουπίδια, τονίζοντας ότι λόγω και της ζέστης η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.

Νέες κινητοποιήσεις

Αφού έγινε αναλυτική ενημέρωση, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να ζητήσουν άμεσα από το Δήμο τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, την οποία θεωρούν πολύ σοβαρή.

Για τη δυσοσμία που επικρατεί, είπαν ότι ανάλογα με το πού φυσάει ο αέρας, είναι έντονα αισθητή και προς το χωριό Βασιλικό, αλλά και μέσα στο χωριό Καλλιρρόη, όταν έχει δυτικό άνεμο, ενώ παράπονα υπάρχουν και από τα χωριά Μαντζάρι και Πολίχνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε πρόταση, μέχρι το Δεκαπενταύγουστο να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί μια δυναμική κινητοποίηση όλων των κατοίκων.

Επίσης, θα επαναφέρουν σε επίπεδο Περιφέρειας το αίτημα που έχουν καταθέσει εδώ και τρία χρόνια, να γίνουν έλεγχος και μετρήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται το έδαφος, το νερό και η ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Τέλος, από την ομάδα που έχει συγκροτηθεί, συγκεντρώνεται το υλικό που είναι απαραίτητο για την προσφυγή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Της Βίκυς Βετουλάκη