Δημάκεια: Οι αγώνες της Αλαγονίας δίνουν ζωή και φέτος στον Ταΰγετο!

Δημάκεια: Οι αγώνες της Αλαγονίας δίνουν ζωή και φέτος στον Ταΰγετο!

Το αθλητικό κέντρο «Αλάμαρας» στην Αλαγονία σφύζει από ζωή από τις αρχές της εβδομάδας, οπότε δεκάδες παιδιά και θεατές συρρέουν εκεί, με αφορά τους φετινούς αθλητικούς αγώνες «Δημάκεια».

Ο Χρήστος Ζερίτης, ένθερμος υποστηρικτής της διοργάνωσης, με πολύπλευρες υπηρεσίες σε αυτήν, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Να ‘μαστε πάλι εδώ και φέτος 2023…. 20ά Δημάκεια και συμπληρώνεται ένα ορόσημο 20 ετών αγώνων και 20 ετών από την εκδημία του οραματιστή Παναγιώτη Αλάμαρα, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του οποίου κατασκευάστηκε το Αθλητικό Κέντρο στα Κερασούλια Πηγών Αλαγονίας.
Και από συμμετοχές; Πολύ καλά και ποιοτικές και πολλά παιδιά μικρά και μεγαλύτερα και πολλοί γονείς και …παππουδογιαγιάδες και πρωτάκια και τραπέζια για πιγκ πογκ επαγγελματικά, προσφορά του Πέτρου Αλάμαρα, του γιού του ευεργέτη δηλαδή. Και ο πρόεδρος ο Αποστόλης Μαρκόπουλος, εκεί να τρέχει για όλα και ο Γιώργης Παπαβασιλόπουλος να λύνει όλα τα μικροπροβλήματα και υπεύθυνος των Αγώνων ο Θανάσης Τσούκλερης.
Ως γνωστόν από πέρυσι έχει θεσπιστεί και βραβείο υγιεινής διατροφής για τα παιδιά που φέρνουν και τρώνε στο γήπεδο 1) ψωμί με λάδι με τυρί και τομάτα 2) μπανάνα 3) μπάρες δημητριακών. Φέρτε τα ψωμοτύρια σας στο γήπεδο»!

Τα φετινά Δημάκεια ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, με σκάκι και πίνγκ πόνγκ, την Τρίτη και την Τετάρτη διεξήχθησαν και αγώνες βόλεϊ, ενώ σήμερα από τις 6.30 μ.μ. είναι η σειρά του ποδοσφαίρου (Δημοτικών Σχολείων και μεικτών ομάδων). Οι συμμετοχές δηλώνονται την ίδια ημέρα, λίγο πριν την έναρξη, οπότε όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα να αγωνιστούν.

Την Παρασκευή θα διεξαχθούν οι τελικοί στο ποδόσφαιρο και αγώνες μήκους άνευ φοράς, ενώ η αγωνιστική αυλαία θα πέσει το Σάββατο με τους καθιερωμένους αγώνες δρόμου (4 χλμ., 1.400 και 2.600 μ.) και τα παραδοσιακά αγωνίσματα της διελκυστίνδας και της ρίψης λιθαριού.