Εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου Καλαμάτας σε σεμινάριο στο Ρέικιαβικ

Εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου Καλαμάτας σε σεμινάριο στο Ρέικιαβικ

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS +2021-27 «Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus + 2021» και τίτλο Body-Mind-Nature connection: «Well-Being for a fully awareness and healthy lifestyle. Outdoor and environmental sessions», το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, με τις εκπαιδευτικούς κ. Δημητρίου Ελίνα και κ. Μαρινοπούλου Ηλέκτρα, συμμετείχε, από τις 23 ως τις 28 Ιουλίου, σε εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Οι καθηγήτριες, καθώς και συμμετέχοντες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρακολούθησαν μαθήματα που περιελάμβαναν διδασκαλία στην τάξη, εργαστήρια και υπαίθριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με πολιτιστικές και ιστορικές επιδράσεις.

Στόχος του προγράμματος ήταν η σωματική και πνευματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσα στο φυσικό περιβάλλον, προκειμένου να γίνει δυνατή η επαναπροσέγγιση της σχέσης και η επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση. Η σωματική ευεξία και η έντονη κοινωνική αλληλεπίδραση συντελούν καθοριστικά στη συναισθηματική, πνευματική και ψυχική υγεία, αναδεικνύοντας τη σημασία, για τον σύγχρονο άνθρωπο, ενός ολιστικού τρόπου ζωής. Τέλος, στο σεμινάριο, αναδείχθηκε η σημασία της «πράσινης ανάπτυξης», μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες προωθούν μια κουλτούρα ανάπτυξης του ανθρώπινου πολιτισμού, μέσα σε ένα σταθερό και, επομένως, φιλικό περιβάλλον.