Νέες ταυτότητες: Διαμαρτυρία φωτογράφων στην Καλαμάτα για υπονόμευση του κλάδου

Νέες ταυτότητες: Διαμαρτυρία φωτογράφων στην Καλαμάτα για υπονόμευση του κλάδου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το πρωί η Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Παράλληλα με την πανελλαδική διαμαρτυρία που έγινε χθες, αλλά και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι ενώσεις φωτογράφων συσπειρώνονται ώστε οι φωτογραφίες της νέας ταυτότητας να μη λαμβάνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, αντικαθιστώντας έτσι το ρόλο των φωτογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μέλλιο, πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, αυτή η κίνηση «τραβά το χαλί» κάτω από τα πόδια των φωτογράφων, αφού ξαφνικά οι αστυνομικοί θα τους αντικαταστήσουν. «Αυτό θα ζημιώσει τα εναπομείναντα καταστήματα, που ήδη έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια και ως ύστατη προσπάθεια ζητούμε να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, διότι διαφορετικά θα μπει ταφόπλακα στο επάγγελμά μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Καπερώνης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, σημείωσε ότι η ομοσπονδία και όλα τα σωματεία βρίσκονται δίπλα στους φωτογράφους για το δίκαιο αίτημά τους. Όπως πρόσθεσε, η Πολιτεία πρέπει να δώσει βάση για να μην εκλείψει ο κλάδος των φωτογράφων.

Χρ.Μ.