Καλαμάτα: Ο Επιτάφιος της Θεοτόκου στα Λέϊκα

Καλαμάτα: Ο Επιτάφιος της Θεοτόκου στα Λέϊκα

Με την παρουσία πλήθους πιστών, από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της συνοικίας των Λεΐκων της Καλαμάτας.

Το απόγευμα της κυριωνύμου τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, πλαισιωμένου υπό κληρικών της Καλαμάτας.

Προ του πέρατος του εσπερινού εψάλλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας και εν συνεχεία λιτανεύθηκε το Ιερό Κουβούκλιο του Επιταφίου, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας και προεστώτος του λαού του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανασίου Βασιλόπουλου, του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Δημητρίου Πολίτη και πολλών μελών αυτού.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο π. Φίλιππος τόνισε πως “Στην Ορθόδοξη Εκκλησία ο θάνατος μετατρέπεται σε γιορτή και πανηγύρι, γιατί για τον Χριστιανισμό ο θάνατος δεν είναι φόβος αλλά προσδοκία και ελπίδα αναστάσεως”.

Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.  Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους άρχοντες για την παρουσία τους και συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.