Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 με υπερηφάνεια καλωσορίζει τον Λούη Τσάτουμα στην προπονητική ομάδα

Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 με υπερηφάνεια καλωσορίζει τον Λούη Τσάτουμα στην προπονητική ομάδα

Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 έκανε την έκπληξη εντάσσοντας στην προπονητική του ομάδα τον Μεσσήνιο πρωταθλητή του μήκους και κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ, Λούη Τσάτουμα, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του Μεσσηνιακό. Στο δελτίο Τύπου του Ακρίτα αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης, ανακοινώνουμε την ένταξη του μεγάλου Μεσσήνιου πρωταθλητή μήκους Λούη Τσάτουμα στο σύλλογο, με σκοπό την αναβάθμιση του προπονητικού προγράμματος και την ανάδειξη νέων πρωταθλητών.

Ο Λούης Τσάτουμας γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1982 στη Μεσσήνη. Το 1999 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων ήρθε 4ος με άλμα στα 7,54μ.

Δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Γκροσέτο με 7,74μ.

Είναι κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στο μήκος ανδρών στον ανοιχτό στίβο με άλμα στα 8,66μ.

Η μεγαλύτερή του διάκριση ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου το 2014 στην Ζυρίχη, με άλμα στα 8,15μ.

Στον κλειστό στίβο και πιο συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπέρμινχαν το 2007, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με άλμα στα 8,02μ.

Ο ΓΣ Ακρίτας αν και έχει μόλις 7 χρόνια ιστορία ως σύλλογος κατάφερε να καταταγεί 1ος με 96 βαθμούς συνολικά σε αγόρια και κορίτσια, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στους Διασυλλογικούς Αγώνες του ΣΕΓΑΣ που έγιναν στο ΔΑΚ Τρίπολης την Κυριακή 8 Απριλίου 2023. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε για τις πολλές διακρίσεις και τα μετάλλια του συλλόγου στα αγωνίσματα των ρίψεων (σφυροβολία και ακόντιο) στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα!

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη προπονητές πρότυπα για να συνεχίσουν την ανέλιξή τους. Με αυτό το γνώμονα πιστεύουμε ότι ο Λούης Τσάτουμας είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Μεσσηνία και τον καλωσορίζουμε στην ‘οικογένεια’ του Γυμναστικού Συλλόγου ΑΚΡΙΤΑΣ 2016.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας…».