Πρώτο σερβίς στις 21 Οκτωβρίου για τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Πρώτο σερβίς στις 21 Οκτωβρίου για τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Pre League βόλεϊ γυναικών, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Απόλλωνας Καλαμάτας, γνωστοποίησε η ΕΟΠΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 13 ομάδες, ενώ η έναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου. Την απ’ ευθείας άνοδο παίρνει η πρωταθλήτρια, ενώ ένα ακόμη εισιτήριο για την Α1 θα δοθεί μέσω πλέι οφ. Στην Α2 θα υποβιβαστεί απευθείας η τελευταία ομάδα, ενώ οι παραπάνω 4 θα εμπλακούν σε πλέι άουτ, μέσα από τα οποία θα υποβιβαστούν οι δύο ηττημένες. Βασικά σημεία της προκήρυξης 2023-2024:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω σωματεία: ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας, ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΟΝ, ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα των Σωματείων που έχουν αυτό το δικαίωμα είναι Υποχρεωτική.

-H δήλωση συμμετοχής, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παράβολο 75 ευρώ, υποβάλλονται  μέχρι και την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

-Η ημερομηνία της κλήρωσης για τον καθορισμό του προγράμματος της Α’ Φάσης, ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής της θα γίνουν έγκαιρα γνωστοί.

-To πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 21/10/2023 και θα τελειώσει στις 28/4/2023 το αργότερο.

Πλέι οφ
-Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις PL-2 έως PL-5 μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

PL(2) v PL(5) -> (1)
PL(3) v PL(4) -> (2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Αγώνες για τις θέσεις 2 – 3: Ν(1) v Ν(2)
Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση του πρωταθλήματος, μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη  συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

(Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α’ Φάσης).

Πλέι άουτ
-Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις PL-9 έως PL-12 θα αγωνισθούν σε Play Out με το πιο κάτω σύστημα:

Οι ομάδες (θέσεις PL-9 έως και PL-12 της Α’ Φάσης) θα αγωνιστούν μεταξύ τους μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης), ως εξής:

PL-9 v PL-12 (α)

PL-10 v PL-11 (β)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Οι νικητές των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 9 και 10 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Οι ηττημένοι των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 11 και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος και υποβιβάζονται στην Pre League Γυναικών.

Άνοδος-Υποβιβασμός
-Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2024-2025:

Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης και η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος

-Υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών η ομάδα που θα καταλάβει την 13η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης και  οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση στην Τελική κατάταξη πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Out στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος (Στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν).

-Στην Pre League Γυναικών θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών 2023-2024

-Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2024-2025 στην Pre League Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δώδεκα (12) ομάδες.

-Κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο μπορεί να αναγράψει στο Φ.Α.:

1) Έως δύο (2) αλλοδαπές αθλήτριες που έχουν μετεγγραφεί με ITC (σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς

2) Μία (1) Κύπρια αθλήτρια που σπουδάζει στην Ελλάδα και έχει μετεγγραφεί με ITC.

3) Έναν (1) αθλητή που δεν έχει την Ελληνική υπηκοότητα και έχει εγγραφεί για πρώτη φορά στο μητρώο της ΕΟΠΕ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Κανονισμού Εγγραφών-Μετεγγραφών.