Σήμερα η σύσκεψη για το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής διοδίων

Σήμερα η σύσκεψη για το  ενδεχόμενο αύξησης της τιμής διοδίων

Ανάμεσα σε υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και παραχωρησιούχους

Κατά 12% αναμένεται να αυξηθεί η τιμή των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας, πλην της Αττικής Οδού, εάν στη σημερινή σύσκεψη μεταξύ του υπουργείου και των παραχωρησιούχων δεν προκύψουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για αποφυγή της αύξησης.

Πάντως, επιδίωξη της σημερινής συνάντησης από πλευράς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι ακόμα και το προσωρινό «πάγωμα» της εν λόγω ποσοστιαίας αύξησης, αφού θα επιδιωχθεί να μετατεθεί για το 2024.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση των παραχωρησιούχων εντάσσεται στο πλαίσιο όσων ορίζονται στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο, αφού τυχόν αυξήσεις ή μειώσεις των διοδίων εξαρτώνται από τον εκάστοτε δείκτη καταναλωτή (πληθωρισμός).

Στους αυτοκινητόδρομους με διόδια για τους οποίους γίνεται λόγος συμπεριλαμβάνονται οι άξονες: Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα (αυτοκινητόδρομος Μορέας), Ελευσίνα-Πάτρα (Ολυμπία Οδός), Αντίρριο-Ιωάννινα (Ιόνια Οδός), Μεταμόρφωση-Σκάρφεια Φθιώτιδας (Νέα Οδός), Ξυνιάδα-Τρίκαλα (Ε65), Σκάρφεια-Ράχες Φθιώτιδας (Ε65), Ράχες-Κλειδί Ημαθίας (αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου (Εγνατία Οδός).