Σήμερα το απόγευμα ο 3ος Γύρος Σιδηροκάστρου

Σήμερα το απόγευμα ο 3ος Γύρος Σιδηροκάστρου

Για 3η χρονιά διεξάγεται σήμερα ο Γύρος Σιδηροκάστου.
Πρόκειται για αγώνα ανωμάλου δρόμου (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) με δύο κύριες διαδρομές 4 και 10 χλμ. και δύο παιδικούς αγώνες.

Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το απόγευμα, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική αγορά του Σιδηροκάστρου Δήμου Τριφυλίας.

Την εκκίνηση θα δώσει ο Σιδηροκαστρίτης Πρωταθλητής Ευρώπης Σπήλιος Ζαχαρόπουλος.

Πάνω από 160 ήταν οι ηλεκτρονικές εγγραφές που είχαν υποβληθεί μέχρι χθες, ενώ η παραλαβή των αριθμών και νέες δηλώσεις συμμετοχής (είναι δωρεάν) μπορούν να υποβληθούν μισή ώρα πριν τους αγώνες στη γραμματεία.

Στον σημερινό 3ο κατά σειρά Γύρο Σιδηροκάστρου θα τιμηθεί ο 90χρονος βετεράνος δρομέας, Παναγιώτης Δούσης, ο οποίος θα συμμετάσχει στον αγώνα 10.000 μ.

Το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων
ΩΡΑ 19.00: Αγώνας 50μ. για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Ωρα 19.30: Αγώνας 1.500μ. (μια στροφή) για παιδιά Δημοτικού σχολείου
Ωρα 20.00: Αγώνας 10.000μ. (5 στροφές) για όλους Άνδρες και Γυναίκες
Ωρα 20.00: Αγώνας 4.000μ. (2 στροφές) Για αρχάριους, πρωτοεμφανιζόμενους δρομείς και όσοι επιθυμούν από 13 ετών και άνω ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και να χαρούν βαδίζοντας και τρέχοντας στους γραφικούς δρόμους του Ιστορικού Σιδηροκάστρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα παραλάβουν με αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια, ενώ οι τρεις νικητές και οι τρεις νικήτριες ανά διαδρομή, θα βραβευθούν με διπλώματα και τα ανάλογα μετάλλια και κύπελλα.

Στους αγώνες θα γίνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων θα υπάρξουν σημεία ηλεκτρονικού ελέγχου (από τεχνικό team). Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Στους αγώνες θα υπάρξει ιατρική στήριξη. Μετά τον τερματισμό θα υπάρξει για τους συμμετέχοντες φίλεμα.


«Τρέχω και βαδίζω γιατί αγαπώ τη ζωή και το περιβάλλον» είναι το σύνθημα με το οποίο ο Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου «Δημοσθένης Κάκκαβας», διοργανώνει τον αγώνα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Αθήνας και την Τοπική Κοινότητα, και μαζί προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει.

Η σημερινή συνάντηση έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες: https://event.athletopia.com/3os-gyros-sidirokastrou. Τηλ. 2761051243 – 2761051080 – 6931138937 και email: kyriaziioanna@gmail.com.