Στίγκας κατά των βουλευτών του: Καθοδηγούνται από εξωτερικά κέντρα

Στίγκας κατά των βουλευτών του: Καθοδηγούνται από εξωτερικά κέντρα

Βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» που απουσιάζουν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

“Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», υποστήριξε ο κ.Στίγκας, ενώ σημείωσε: «Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πως θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου την ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Οσον αφορά στην ομιλία του για τις πυρκαγιές, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο προληπτικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών μοιάζει με πολυτέλεια που προκαλεί αλλεργία στην κυβέρνηση, η οποία αρνείται να εκπονήσει ένα σοβαρό προληπτικό σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που θα ξεσπάσουν με μαθηματική βεβαιότητα το επόμενο καλοκαίρι. Έτσι, ο προληπτικός σχεδιασμός μοιάζει με πολυτέλεια που προκαλεί αλλεργία στην κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας σημείωσε:«Όποιος τους τελευταίους δύο μήνες έχει παρακολουθήσει την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης, θα διαπιστώσει ότι είναι βγαλμένη με καρμπόν από την αντίστοιχη επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε και πέρσι και πρόπερσι», ενώ ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση όπως και με την υγειονομική κρίση, αλλά και με κάθε άλλη κρίση, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι επικρατούν πολεμικές συνθήκες και ότι ανάμεσά τους περιφέρονται αόρατοι εχθροί που απειλούν την υγεία, την ζωή τους, τα εδάφη τους και, τελικώς, την ασφάλειά τους. Για όλα φταίει πρωτίστως η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ