Σύμβαση 13.000.000 ευρώ για την παράκαμψη της ακρόπολης του Πεταλιδίου

Σύμβαση 13.000.000 ευρώ για την παράκαμψη της ακρόπολης του Πεταλιδίου

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει ένα σημαντικό οδικό έργο της Μεσσηνίας, το οποίο όμως έχει ταλαιπωρήσει το νομό, δεδομένου ότι η ολοκλήρωσή του έχει ήδη αργήσει.

Πρόκειται για τον οδικό άξονα Τζάνε – Καλαμάκι, συνολικού μήκους περίπου 7,5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή της παράκαμψης της ακρόπολης του Πεταλιδίου, όπως έχει προτείνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Για την υλοποίηση του έργου θα απαιτηθούν επιπλέον 13.000.000 ευρώ, τα οποία και έχουν διασφαλιστεί.

Η σύμβαση για το τμήμα της παράκαμψης υπογράφηκε χθες το μεσημέρι από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και τον ανάδοχο του έργου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

“Παρά τα προβλήματα που υπήρξαν, θα έχουμε εργολάβο για την παράκαμψη του Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι”,  δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Επίσης, σημείωσε ότι για το πιο πάνω τμήμα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη θα εφαρμοστεί η λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την παράκαμψη της αρχαίας ακρόπολης του Πεταλιδίου, προσθέτοντας ότι έχει διασφαλιστεί η επιπλέον απαιτούμενη πίστωση των 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσθεσε, δε, ότι πρόκειται για έργο που “ταλαιπωρεί” τη Μεσσηνία από το 2008, με τις ευθύνες να μοιράζονται σε αρκετούς, αλλά οι σοβαρότερες ανήκουν στην κεντρική εξουσία.

Ο κ. Νίκας έκανε αναφορά και στην προσπάθεια που καταβλήθηκε, προκειμένου να βρεθούν τα επιπλέον κονδύλια, ενώ ευχήθηκε να μην προκύψει κάτι άλλο στο άμεσο μέλλον και μπλοκαριστεί εκ νέου το έργο. Παράλληλα, τόνισε ότι αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο η ολοκλήρωσή του, ενώ σχολίασε ότι με τις χρόνιες καθυστερήσεις που υπήρξαν, το κόστος ανά χιλιόμετρο ήταν μεγαλύτερο από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.
Α.Π.