Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στον Δήμο Καλαμάτας

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στον Δήμο Καλαμάτας

Στην κορύφωσή του μπήκε το καλοκαίρι. Όσος κόσμος ήταν να έρθει στη Μεσσηνία ήρθε, τα χωριά και οι τουριστικοί προορισμοί έχουν σχεδόν γεμίσει, ενώ ντόπιοι και επισκέπτες προγραμματίζουν να εορτάσουν τη σημερινή μεγάλη ημέρα της Παναγίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει και τιμά το «Πάσχα του καλοκαιριού», την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και την εις ουρανόν Μετάστασή Της. Η Θεομήτωρ αφήνει τον κόσμο, μεταβαίνοντας δίπλα στον Υιό της και Θεό, τον Ιησού Χριστό, που εξακολουθεί να μεσιτεύει υπέρ των ανθρώπων.

Η μεγαλύτερη γιορτή στον Δήμο Καλαμάτας γίνεται στο Μοναστήρι της Δήμιοβας, στο Ελαιοχώρι.

Ο εορτασμός
Με τον Εσπερινό, χθες, παραμονή, και με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία σήμερα, ανήμερα της εορτής, στην περιφέρεια του δήμου Καλαμάτας, πανηγυρίζουν Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί, ανάμεσά τους οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη.

Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις θα τελεσθούν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Λεΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας, Καλαμίου και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, θα μετάσχει στον εορτασμό στην Ιερά Μονή Δήμιοβας.