Βουδαπέστη 2023: Στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου με 8,25 μ. στο τρίτο άλμα

Βουδαπέστη 2023: Στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου με 8,25 μ. στο τρίτο άλμα

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους (Πέμπτη 24/8, 20.30) στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης με άλμα στα 8,25 μ., ωστόσο η πορεία του αγώνα δεν ήταν… όσο εύκολη δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο παρότι εξαρχής ήθελε να ξεμπερδέψει με την πρόκριση στο πρώτο του άλμα χρειάστηκε να κάνει και τις τρεις προσπάθειες και να… αγχώσει τους δεκάδες Έλληνες φίλους του στίβου στο στάδιο της Βουδαπέστης.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε ένα μεγάλο πρώτο άλμα, το οποίο ήταν για λίγο άκυρο, ενώ στη δεύτερη του προσπάθεια σημείωσε 7,95 μ., άλμα που δεν του επέτρεπε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ο αθλητής αναγκάστηκε να κάνει και τρίτη προσπάθεια η οποία μετρήθηκε στα 8,25 μ.(-1,2) και μαρτυρούσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο Τεντόλου έχει την εμπειρία και την καθαρή σκέψη να διαχειριστεί τις συνθήκες που προκύπτουν σε κάθε αγώνα και να βγαίνει από αυτές έχοντας πάρει αυτό που αξίζει.

Ο 25χρονος θα αφήσει πίσω του τον σημερινό αγώνα και θα στρέψει τη σκέψη του στον αυριανό τελικό όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο Γουίνε Πίνοκ (Τζαμάικα) με 8,54 μ., ενώ ο περσινός νικητής Γιάναν Γουάνγκ (Κίνα) στο τρίτο του άλμα πέτυχε 8,34 μ. κι έδειξε πως και φέτος θα είναι ανταγωνιστικός. Ο Τεντόγλου με το 8,25 μ. προκρίθηκε με την τρίτη του επίδοση. Με το τρίτο άλμα προκρίθηκε και ο Ντέντι (ΗΠΑ) με 8,08 μ., ενώ τρία άλματα εκτέλεσε και ο Μόντλερ (Σουηδία).