Έρχονται οι δικαστικοί αστυνόμοι: Οι θέσεις σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Έρχονται οι δικαστικοί αστυνόμοι: Οι θέσεις σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Προ των πυλών βρίσκονται οι δικαστικοί αστυνόμοι, με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης να είναι ήδη στη Βουλή και να έχει πάρει το δρόμο για την ψήφισή του.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε αυτό, αναμορφώνεται πλήρως η διαδικασία στελέχωσης της Δικαστικής Αστυνομίας. «Σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ εισάγεται ένας τρόπος απολύτως αδιάβλητος», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, και πρόσθεσε ότι απολύτως διαφανής θα είναι η πρόσληψη και για το πολιτικό προσωπικό της δικαστικής αστυνομίας.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας πολιτικού τομέα συστήνονται 150 οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, οι οποίες κατανέμονται σε κλάδους και ειδικότητες. Ειδικότερα:

Οι θέσεις πολιτικού τομέα
α) Συστήνεται Τμήμα Πολιτικού Τομέα στη Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο κατανέμονται οι οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού και μία (1) του Κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Software).

β) Συστήνονται στις παρακάτω εισαγγελικές αρχές περιφερειακές υπηρεσίες πολιτικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας, επιπέδου Τμήματος, στις οποίες κατανέμονται οι οργανικές θέσεις, ως ακολούθως:

Στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), μία (1) του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού και μία (1) του Κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Software).

Οι θέσεις αστυνομικού τομέα
α) Συστήνεται Τμήμα Αστυνομικού Τομέα στη Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο κατανέμονται οι οργανικές θέσεις της παρ. 2, ως εξής: μία (1) θέση του Κλάδου ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, δύο (2) θέσεις του Κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και πέντε (5) θέσεις του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, με έδρα την Κυπαρισσία, κατανέμονται τρεις (3) οργανικές θέσεις, ως εξής: μία (1) του κλάδου ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δύο (2) του Κλάδου ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.