Φιλιατρά: Εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα η 2η Filiatra Agro Vision 2023

Φιλιατρά: Εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα  η 2η Filiatra Agro Vision 2023

Χθες τα εγκαίνια της Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων

Χθες το απόγευμα τελέστηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων «2η Filiatra Agro Vision 2023», που θα διεξάγεται έως και αύριο Κυριακή στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Φιλιατρών.

Στην έκθεση, που διεξάγεται για δεύτερη φορά, έπειτα από τρία χρόνια αναστολής, με διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μετέχουν δεκάδες εκθέτες του αγροτικού τομέα. Στόχος της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι, αφενός, η ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γεωργία και τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και, αφετέρου, να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με την περιοχή της Τριφυλίας και ιδιαίτερα την πόλη των Φιλιατρών, έπειτα με τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας που παράγονται εδώ και, τέλος, να επικοινωνήσει το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Στο πλαίσιο της έκθεσης υπάρχει πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων με ομιλίες από επιστήμονες και ανθρώπους που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου