Πώς θα φτιάξετε τα δικά σας επιτραπέζια παιχνίδια

Πώς θα φτιάξετε τα δικά σας επιτραπέζια παιχνίδια

Μια από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας είναι να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να βαρεθούμε αυτά που έχουμε στη συλλογή μας, με αποτέλεσμα να δαπανούμε έναν μεγάλο αριθμό χρημάτων για αγορές νέων παιχνιδιών. Αυτό που όμως μας διαφεύγει μερικές φορές είναι πως με λίγα απλά βήματα, και τα κατάλληλα εργαλεία μοντελισμού μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι η διαδικασία για να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό παιχνίδι, το οποίο θα σας χαρίσει αναρίθμητες ώρες διασκέδασης.

Επιλέξτε το στυλ του παιχνιδιού που θέλετε να δημιουργήσετε

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε το επιτραπέζιο παιχνίδι σας, θα πρέπει να αποφασίσετε το είδος του. Οι επιλογές είναι πολλές, κατάλληλες για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Η λίστα που θα βρείτε εδώ θα σας δώσει όλη την απαραίτητη έμπνευση ώστε να βρείτε το στυλ που επιθυμείτε και να αναπτύξετε τους δικούς σας κανόνες.

Σχεδιάστε το επιτραπέζιο σας

Αφού επιλέξετε το στυλ του επιτραπέζιου παιχνιδιού σας, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό του. Προσοχή, δεν μιλάμε για την κατασκευή του, όπως για παράδειγμα τον χρωματισμό του ταμπλό. Στην ουσία, αναφερόμαστε στο να βρείτε την εμφάνιση που θέλετε να έχει, καθώς και τους κανόνες.

Με την διαδικασία αυτή, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα άρτιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Η καταγραφή των ιδεών σας και των κανόνων σε ένα κομμάτι χαρτί θα σας βοηθήσει να φέρετε την ιδέα σας στην πραγματικότητα.

Δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού

Πολλά από τα επιτραπέζια παιχνίδια χρειάζονται ένα ταμπλό. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τρόπους που μπορείτε να δημιουργήσετε το παιχνίδι σας, σε ένα κομμάτι χαρτί Α3, ένα μακετόχαρτο ή ένα κομμάτι ξύλο. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Ζωγραφίστε το

Χρησιμοποιήστε χαρτόνι, ή κομμάτια χαρτί από εφημερίδες, περιοδικά, φυλλάδια και άλλα στοιχεία που θα βρείτε στο σπίτι σας για τα σκηνικά του παιχνιδιού. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε στυλό, μαρκαδόρους, μολύβια, νερομπογιές, ή ακόμη και γκλίτερ.

Εκτυπώστε το

Εκτός από ζωγραφική, μπορείτε να το εκτυπώσετε ψηφιακά, μέσα από ένα πρόγραμμα για design. Μάλιστα, ένα πρόγραμμα θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα πιο περίπλοκο σχέδιο.

Δημιουργία πιονιών και άλλων στοιχείων

Μόλις ολοκληρωθεί το ταμπλό, έρχεται η ώρα να δημιουργήσετε τα πιόνια για να παίζετε με μεγαλύτερη άνεση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φέρετε το όραμα σας στην πραγματικότητα, όπως:

Χρησιμοποιήστε πιόνια από παλιά σας επιτραπέζια

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα τα οποία έχετε ήδη στην κατοχή σας. Αναζητήστε στα παλιά σας παιχνίδια, ή γύρω στο σπίτι σας κομμάτια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ακόμη και τα καπάκια της μπύρας μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία.

Εργαλεία μοντελισμού

Φυσικά, το να δημιουργεί κανείς τα πιόνια μόνος του προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Τα εργαλεία μοντελισμού, όπως για παράδειγμα τα χρώματα, οι μαγνήτες, τα διάφορα εργαλεία για σχεδιασμό και ο σιλικονούχος πυλός θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε χαρακτήρες όπως ακριβώς επιθυμείτε.

Παρατηρούμε λοιπόν πως είναι εύκολο να κατασκευάσει κανείς το δικό του επιτραπέζιο παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε την ιδέα του παιχνιδιού σας, να δημιουργήσετε τους κανόνες, και στη συνέχεια να φέρετε το όραμα σας στην πραγματικότητα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να απολαύσετε κάθε στιγμή της διαδικασίας!