Σήμερα και αύριο το συνέδριο «Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική»

Σήμερα και αύριο το συνέδριο  «Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική»

Σήμερα Παρασκευή 1η και αύριο Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται για 18η χρονιά το Συνέδριο «Αιματολογικά Νέα – Σύγχρονη Νοσηλευτική» από τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και το Ιατρείο Αιματολογικών Παθήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας.

Το 2005, σημειώνεται σχετικά, «συνειδητοποιώντας την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Αιματολογικά Νέα.

Το 2014 η επιτακτική ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών υγείας, μας παρότρυνε να προσθέσουμε και θεματολογία που άπτεται της νοσηλευτικής φροντίδας του αρρώστου.

Το 2018, στον 13ο Κύκλο, προστέθηκαν και αμιγώς ογκολογικά θέματα, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου.

Είναι κοινή διαπίστωση πως η σύγχρονη ιατρική διέρχεται την πιο γόνιμη περίοδο στην ιστορία της και ένας ιλιγγιώδης όγκος νέας γνώσης μάς κατακλύζει.

Στόχος του συνεδρίου δεν είναι να τεθεί μόνο το ζήτημα της γνώσης, αλλά και της σωστής κρίσης.

Το να κατέχει κανείς ακένωτη δεξαμενή γνώσεων, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα της κριτικής σκέψης, τον καθιστά σχολαστικό και άχρηστο. Πρέπει να ασκεί κανείς τη βαθιά και πλατιά σκέψη και όχι την πολυμάθεια.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επιστήμονες υγείας από το ΕΚΠΑ, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Δυτικής Αττικής, Πελοποννήσου και μεγάλα θεραπευτικά ιδρύματα των Αθηνών».