Στην 87η ΔΕΘ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Στην 87η ΔΕΘ  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης, στην οποία η Περιφέρεια μετέχει με περίπτερο,

Το πρωί δε της επόμενης ημέρας παρέστη στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Βουλγαρίας, τιμώμενης χώρας στην 87η ΔΕΘ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τριών υπουργών της εν λόγω χώρας.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, ο Π. Νίκας επισκέφθηκε άλλα περίπτερα -Περιφερειών, Επιμελητηρίων, οργανισμών κ.α.- στο χώρο της ΔΕΘ, όπου είχε συναντήσεις.

Να σημειώσουμε ότι σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, η ΔΕΘ με διαχρονική συνέπεια στο ραντεβού της κάθε Σεπτέμβριο έρχεται να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αντανακλώντας ουσιαστικά τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενείται ως τιμώμενη χώρα η Δημοκρατία της Βουλγαρίας, η γείτονα χώρα με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με φιλικούς δεσμούς πολλών δεκαετιών, η οποία δίνει το «παρών» στις διοργανώσεις της ΔΕΘ από το 1926 ανελλιπώς, ενώ συμμετέχει και σε αρκετές κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO.