Καλαμάτα: Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με εργατικές διεκδικήσεις

Καλαμάτα: Συγκέντρωση για τη δολοφονία του  Παύλου Φύσσα με εργατικές διεκδικήσεις

Στις 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Να δώσουν τα σωματεία της Καλαμάτας την πρώτη τους αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νέο αντεργατικό “τερατούργημα” της κυβέρνησης, μέσω της συγκέντρωσης που διοργανώνεται για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προτείνεται από συνδικάτα που συγκάλεσαν το απόγευμα της Τετάρτης σύσκεψη για το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, “σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα με θέμα το συντονισμό της δράσης των σωματείων ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με στόχο να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Το νέο τερατούργημα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας πλασάρουν ως πρόοδο, αφορά στους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Την εργασία 13 ώρες τη μέρα με 6ήμερη εργασία και τις συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας! Την απόλυση εργαζομένου χωρίς αποζημίωση, χωρίς κάποιον λόγο στους πρώτους 6 μήνες! Τη φυλάκιση έως και 6 μήνες για περιφρούρηση απεργίας! Έγινε πλούσια συζήτηση για τις αντιλαϊκές ανατροπές του νομοσχεδίου, με τους εκπροσώπους των σωματείων να αναδεικνύουν τις επιπτώσεις του σε μια σειρά από χώρους δουλειάς και κλάδους.

Παράλληλα, έγινε κάλεσμα στα σωματεία να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζομένους να μάθουν την αλήθεια. Να μην περάσει η προπαγάνδα και οι πονηριές της κυβέρνησης. Τα συνδικάτα να οργανώσουν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, με ανακοινώσεις, με πλατιές ενημερώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ως πρώτη αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα, προτάθηκε στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων η συμμετοχή στη συγκέντρωση με αφορμή τα 10 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας”.