Τουρνουά Ξυλορακέτας για όλους από τον ΑΟΑΞ Κυπαρισσίας

Τουρνουά Ξυλορακέτας για όλους από τον ΑΟΑΞ Κυπαρισσίας

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ο Α.Ο. Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BEACTIVE, με φορέα υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και διοργανώνει Τουρνουά Ξυλορακέτας το Σάββατο 30/9/2023, στο Γήπεδο Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα μέτρησης Smart Racket.

Κατηγορίες αγώνων: Δυάδες ανδρών, Δυάδες μικτές, Τετράδες Ανδρών και Τετράδες μικτές.

Στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια.

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν για όλους.

Δήλωση συμμετοχών ως την Παρασκευή 29/9, στις 19:30: 6943532298 , 6983344108 , tasosbin@icloud.com ,  aoaxkyparissias@gmail.com

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί το βράδυ της Παρασκευής 29/9.

Το πρόγραμμα BeActive είναι μία «καμπάνια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προωθεί τη συμμετοχή στον αθλητισμό ως βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης αδράνειας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη ένταξης της άσκησης στο καθημερινό πρόγραμμα των Ευρωπαίων πολιτών. Η πρωτοβουλία αυτή διαρθρώνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – ΥΠΠΟΑ, ως εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τον στρατηγικό της σχεδιασμό για ισότητα και ισονομία στον Αθλητισμό ενισχύει την «Άθληση για Όλους» δίνοντας ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε κάθε κοινωνική ομάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας, υπόβαθρου και φυσικής κατάστασης, γεγονός που συμβάλλει στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου διαβίωσης, άσκησης και ψυχοσωματικής ανάπτυξης. Παράλληλα με την αθλητική δραστηριότητα και την ενθάρρυνση συμμετοχής στις διάφορες δράσεις καλλιεργούνται οι διαχρονικές αξίες του αθλητικού και Ολυμπιακού ιδεώδους, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. Αυτές οι αξίες είναι που θέτουν τον θεμελιώδη λίθο της, εν προκειμένω αθλητικής, συνεργασίας, αποτελούν φιλοσοφία ζωής και στοχεύουν στην κοινωνική συνοχή, συνδυάζοντας τον Αθλητισμό με την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Ο στόχος του BeActive είναι να ενημερώσει την Ευρώπη για τη σημασία της καθημερινής δραστηριότητας και να εμπνεύσει εσάς και τους συμπολίτες σας Ευρωπαίους να ασκηθείτε στην καθημερινή σας ζωή, ανεξάρτητα από την ηλικία, το υπόβαθρο ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Θέλουμε να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή νοοτροπία μαζί με όλους σας, ξεκινώντας τώρα!

BeActive Κάθε στιγμή, Οπουδήποτε, Σε κάθε μέρος.

Το να είσαι ενεργός είναι η λύση στα μεγαλύτερα προβλήματα αυτής της γενιάς: παχυσαρκία, μοναξιά, ρατσισμός, κατάθλιψη … Μια λύση που μπορεί να βρεθεί παντού γύρω σου στην καθημερινή ζωή. Κινηθείτε σε αθλητικές λέσχες και γυμναστήρια ή ακόμα και στη δουλειά, στο σχολείο ή σε εξωτερικούς χώρους. Γιατί; Επειδή αξίζει τον κόπο. Το BeActive σας κάνει να είστε υπερήφανοι, να είστε υγιείς, να είστε μαζί, να είστε ευτυχισμένοι και να είστε φιλικοί προς το περιβάλλον!